Zari
ohodnotit

Otec rodiny

The Family Man

Žánr:
Rok:
2000
Délka:
126 minut
Premiéra v ČR:
15.3.2001
„Co kdyby…Kdybyste se rozhodli jinak? Kdybyste neřekli "ne", ale "ano"? Kdybyste dostali ještě jednu šanci?!“
Popis / Obsah / Info k filmu Otec rodiny
Jack Campbell (NICOLAS CAGE - Con Air, 8 mm, 60 sekund) na sebe může být pyšný. Vypracoval se mezi elitu newyorkských investičních bankéřů, je úspěšný, bohatý a vlivný. Má všechno, co si může přát. Přicházejí však Vánoce, čas, kdy opět na pár dnů v roce pociťuje, že je sám a bez rodiny. Čas, ve kterém si znovu uvědomuje, že jsou věci, které se nedají koupit - dětský smích, vůně vánočních prskavek… Do mysli se mu neodbytně vkrádá otázka, jaké by to bylo, kdyby se býval nerozešel se svou studentskou láskou (TÉA LEONI), kdyby nedal přednost kariéře.
A osud dá Jackovi nečekaně druhou šanci. Jednoho vánočního dne se probudí v malém domku, po boku má svou bývalou dívku a je z něj taťka. Má možnost vyzkoušet si i druhou variantu svého života. Jedno je ale jisté, bude si muset ještě jednou vybrat!

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Jack Campbell na sebe může být pyšný. Vypracoval se na špici elity bankovních makléřů, je úspěšný, prachatý, vlivný, má relativně všechno, co by si mohl přát. Tedy alespoň v rámci toho, co si vybral, protože se špičkovou kariérou se jen těžko snoubí děti a rodina. Do podvědomí se tak neodbytně tlačí otázka, co by, kdyby se byl býval nerozešel se svou studentskou láskou, kdyby nedal přednost profesi, kdyby, kdyby nebylo kdyby, nebyly by chyby...A osud dá Nickovi nečekaně druhou šanci. K čemu? Jednoho dne se muž probudí a je v malém domku, po boku má svou bývalou dívku a je taťka. Má šanci vyzkoušet si i druhou variantu své možné existence…

Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu Otec rodiny
Komedie Bretta Ratnera Otec rodiny navazuje na řadu současných hollywoodských snímků „propagujících" stmelený rodinný život. Navíc se zčásti odehrává o Vánocích. Hrdinou je newyorský špičkový manažer Jack Campbell, který se po zásahu „shůry" ocitá ve svém jiném Životě. Před třinácti lety odletěl Jack navzdory přání své tehdejší dívky Kate do Londýna na stáž. Jejich cesty se tak rozešly. Ted' vede spokojený staromládenecký život; je obklopen přepychem a realizuje se v náročné práci v investiční firmě. Samolibě prohlašuje, Že mu nic4 neschází. Po setkání se zvláštním Zlodějíčkem Cashem se Jack na Boží hod probudí v domku na předměstí New Jersey a zjistí, že je už léta ženatý s Kate, že má dvě malé děti, velkého psa a obyčejnou prací ve firmě svého tchána. Místo velkolepých investic a fúzí prodává pneumatiky. Místo drahého oblečení a vybraných jídel se musí spokojit s lacinými košilemi a skromnou domácí stravou. Kromě toho se musí starat o rodinu. Počáteční šok a rozčarování však díky upřímné a oddané Kate postupně mizí a Jack přichází „jinému" životu tak na chut; že se ho nechce vzdát. Podle úradku vyšších mocností to však byl jen „ letmý pohled jinam " a tak se manažer probírá ze svého zvláštního snu do reality. Jenže cosi se v něm přece jen změnilo. Jack vyhledá Kate, z které je nyví emancipovaná a energická manažerka, jejíž život je stejný jako jeho. Jack ji na poslední chvíli přesvědčí, aby si místo odletu do Paříže vyslechla jejich jiný příběh... - Vtipně vykonstruovaná i rozvíjená nadpřirozená zápletka (nebo jen pouhý hrdinův sen?) je postavena na vztahu obou protagonistů. Oblíbený Nicolas Cage s přehledem zvládá obě polohy svého hrdiny a Téa Leoniová s ním určitě drží krok. Její postava je navíc mnohotvárnější, vnáší do děje určitou vřelost a překvapivě i erotický náboj. Samotný snímek se však nijak nevymyká standardu obdobných titulů. - Režisér Brett Ratner dosud natočil dvě akční kriminální komedie, Řeč peněz a Křižovatka smrti (1998.
Tomáš Bartošek Filmový přehled 2001/4/17

Autor/Zdroj: Bartošek Tomáš/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Hobby naší doby (2010) [TV poř...

04:45 - 05:15

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Babylon (2004) [TV cyklus]

04:50 - 05:15

15 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

20 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

05:00 - 05:55

5 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Reklama