Osm hrozných (2015)

Osm hrozných (The Hateful Eight)
75.8 %
 
 

The Hateful Eight

Další název: Osem hrozných; The Hateful 8

    Žánr: western
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 7.1.2016        
    Délka: 168 min.
„Nikomu se nedá věřit. Všechny je třeba nenávidět...“
POZOR SPOILER!

Kapitola 1. Poslední etapa do Red Rocku
Zasněženou krajinou jede kočár s kočím zvaným O.B. a dvěma podivnými pasažéry. Muž je přezdívaný Kat a žena je jeho zajatkyně, Daisy Domergueová. Veze ji do Red Rocku k soudu, kde má být odsouzena a pověšena. Jenže cestu jim zkříží černoch hovící si na třech mrtvolách. Kat jej zná, je to lovec lidí Marquis Warren. Kat mu hned vysvětlí, kdo je tady pánem a vezme jej s sebou.

Kapitola 2. Zkurvysyn
Cestou potkají muže, který o sobě tvrdí, že bude v Red Rocku novým šerifem. Jmenuje se Chris Mannix. Toho také přiberou do kočáru.

Kapitola 3. Obchod u Minnie
Tato sestava přijíždí až k obchodu ženy zvané Minnie. Ta zde žije s mužem řečeným Sladký Dave a sluhou, ale zrovna není nikdo doma, protože prý odešli. Jsou zde jen čtyři muži. Jeden – Mexikánec to tu v nepřítomnosti Minnie hlídá a ti tři jsou pasažéři dostavníku, který sem přijel. Jsou to starý generál Sanford Smithers, Oswaldo Mobray, který má v Red Rocku dělat kata a vytáhlý kolonát Joe Cage. Mezi muži panuje od začátku napětí. Hlavně mezi generálem a černochem, vždyť oba bojovali v občanské válce, ovšem každý na jiné straně. Kat odebere za Warrenovy pomoci zbraně Joeovi a Oswadlovi /75/. Černoch pak vyprovokuje plukovníka, kterého v „sebeobraně“ zastřelí.

Kapitola 4. Domergueová má tajemství
Čtyřicet sekund před výstřelem Daisy vidí někoho, kdo otrávil kávu. Nikdo jiný si toho nevšiml. Jako první to odskáče právě Kat. Jako další B.O. A protože Chris se kávy napil, tak je pro Warrena mimo podezření. Postaví zbývající tři muže ke zdi a Mexičana Boba odhalí jako lháře. Netvrdí, že otrávil kávu, ale že lže, když tvrdí, že Minnie s Davem a sluhou odjela. A následně jej zastřelí /117/. A když chce zjistit, kdo kávu otrávil, je zespodu ze sklepa střelen do rozkroku. A dojde k přestřelce.

Kapitola 5. Čtyři pasažéři
Téhož dne, ale časně zrána sem přijíždějí čtyři pasažéři. My je již známe, jsou to ti, co přivítali ty druhé čtyři u Minnie. Tito zloduchové zabijí každého kdo zde je a usadí se tu, aby počkali na Kata a Minnie. Její bratr se schová do sklepa a je to právě on, kdo Warrena později tak postřelí.

Kapitola poslední. Černej chlap, bílý peklo
Výchozí situace je nyní taková. Warren je dost raněn, stejně jako Mannix. Na protější straně jsou také ranění a to Daisy a Oswaldo. Zdravý člověk je Cage a ten ve sklepě. A to je Jody Domergue. Bohužel mu však to zdraví vinou Warrena dlouho nevydrží. Warren odpráskne i Cageho a Mannix se k zabíjení teprve chystá. Kdo si bude jeho oběť? Bude jen jedna? Nebo snad všichni?  Autor: Pitryx

režie:
Quentin Tarantino
 
 
hraje:
Samuel L. Jackson (major Marquis Warren), Kurt Russell (John 'The Hangman' Ruth), Jennifer Jason Leigh (Daisy Domergue), Walton Goggins (šerif Chris Mannix), Demián Bichir (Bob), Tim Roth (Oswaldo Mobray), Michael Madsen (Joe Gage), Bruce Dern (generál Sanford Smithers), James Parks (O.B Jackson), Dana Michelle Gourrier (Minnie), Zoë Bell (Six-Horse Judy), Lee Horsley (Ed), Craig Stark (Charles Smithers), Belinda Owino (Gemma), Channing Tatum (Jody), Keith Jefferson (Charly), Gene Jones (Dave)
 
 
scénář:
Quentin Tarantino
 
 
kamera:
Robert Richardson
 
 
hudba:
Ennio Morricone
 
 
výprava-architekt:
Yohei Taneda
 
 
kostýmy:
Courtney Hoffman
 
 
střih:
Fred Raskin
 
 
zvuk:
Tom Hartig, Mark Ulano
 
 
produkce:
Tina Anderson
 
 
titulky-česká verze:
PO.ET.A.
 
 
dabing:
Pavel Rímský (major Marguis Warren), Jiří Štěpnička (John Ruth), Zuzana Slavíková (Daisy), Jakub Saic (šerif Chris Mannix), Zdeněk Podhůrský (Oswaldo), Ivo Novák (O.B.), Jana Mařasová (Judy), Bohdan Tůma (vypravěč), Dana Černá (Minnie Mink), Zdeněk Maryška (generál Sandy Smithers), Igor Bareš (Joe Gage), Tomáš Juřička (Bob), Jiří Krejčí (Jody), Petra Jindrová (Gemma), Zbyšek Pantůček (Charly), Radovan Vaculík (Dave), Vladimír Kudla (Ed)
 
 
mluví:
Quentin Tarantino (vypravěč)
 
 
vizuální efekty:
John Dykstra
 
 
masky:
Jake Garber, Heba Thorisdottir
 
 
výkonný producent:
Harvey Weinstein, Georgia Kacandes, Bob Weinstein
 
 
producent:
Richard N. Gladstein, Shannon McIntosh, Stacey Sher
 
 
překlad:
Petr Zenkl
 
 
casting:
Victoria Thomas
 
 
režie českého znění:
Antonín Němec (+ zvuk)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.