Zari
ohodnotit

Om-Dar-Ba-Dar

Další název:
Om-Dar-Ba-Dar
Země:
Rok:
1988
Délka:
101 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Om-Dar-Ba-Dar
Om-Dar-Ba-Dar je zábavným portrétem života jednoho mytického malého města. Film sleduje malého chlapce jménem Om v období jeho bezstarostného dospívání i trpkého vystřízlivění. Jestliže příběh začíná jako komedie, končí jako thriller. Om má poněkud zvláštní rodinu. Jeho otec Babuji, zaměstnanec vlády, právě přišel o svou práci, a aby se uživil, začne se věnovat astrologii; Omova starší sestra Gayatri se tahá s jakýmsi budižkničemou. Om se věnuje vědě, ale stejně tak jej přitahuje i magie a náboženství. V každém případě se ale zdá, že jedinou jeho skutečnou schopností je umění nadlouho zadržet dech. Režisér Swaroop si tímto magickým, stylově drzým a zcela originálním filmem, u nějž příběh zdaleka není to nejzajímavější, zajistil pozornost místních i evropských festivalů, ale především obdiv filmových nadšenců.
Om-Dar-Ba-Dar je zábavným portrétem života jednoho mytického malého města. Film sleduje malého chlapce jménem Om v období jeho bezstarostného dospívání i trpkého vystřízlivění. Jestliže příběh začíná jako komedie, končí jako thriller.
Om má poněkud zvláštní rodinu. Jeho otec Babuji, zaměstnanec vlády, právě přišel o svou práci, a aby se uživil, začne se věnovat astrologii; Omova starší sestra Gayatri se tahá s jakýmsi budižkničemou. Om se věnuje vědě, ale stejně tak jej přitahuje i magie a náboženství. V každém případě se ale zdá, že jedinou jeho skutečnou schopností je umění nadlouho zadržet dech.
Režisér Swaroop si tímto magickým, stylově drzým a zcela originálním filmem, u nějž příběh zdaleka není to nejzajímavější, zajistil pozornost místních i evropských festivalů, ale především obdiv filmových nadšenců.
Febiofest 2004


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Policejní pohádky strážmistra ...

22:30 - 23:49

11 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

ČT2 - Uvnitř Zuckerbergova metamozku

21:50 - 22:50

51 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Comeback (2008) [TV seriál]

22:20 - 22:55

21 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

21:40 - 22:50

61 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Reklama