Zari
ohodnotit

Oldboy

Žánr:
Rok:
2013
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
5.11.2013
„Neptej se, proč tě zavřeli. Ptej se, proč tě pustili ven.“
Popis / Obsah / Info k filmu Oldboy
Joe Doucet se po mejdanu probudí v neznámém pokoji, neví kde je a hlavně, nemůže ven. Z TV se dozví, že jeho žena byla zavražděna a on je hlavní podezřelý. Zůstala na živu jen jeho dcera. Tak žije Joe 20 let v malé místnosti, aniž by věděl proč. Najednou se probouzí na svobodě s jedinou touhou - pomstít se. Ale v telefonu uslyší: „Jestli chceš vidět svou dceru ještě někdy živou, odpověz na dvě otázky. Proč jsem tě nechal uvěznit? A proč jsem tě teď pustil ven?"

Zdroj: Axocom


Popis / Obsah / Info k filmu Oldboy
Kriminální thriller Oldboy režiséra Spikea Leeho (nar. 1957) je remakem korejského snímku Parka Chanwooka s českým názvem Old Boy (2003, FP 5/2005), natočeného na motivy japonského manga a oceněného mj. Velkou cenou poroty na MFF v Cannes 2004. Uznávaný americký tvůrce přistupuje k dnes už kultovní předloze s úctou i s „civilizovanější” umírněností, proto je závěr filmu smířlivější a méně drastický. Ale i tak je tato verze, odehrávající se v bezejmenném městě (natáčelo se v New Orleansu), o detailně dlouholetého vězně plná drsné, místy nechutné brutality a vynalézavých vražedných soubojů. - I když se Josh Brolin jako neúprosný mstitel, netušící, že je stále loutkou v rukách svého manipulativního věznitele, snaží, výsledkem je jen slabší odvar původního díla. Chybí mu jeho výjimečnost a přesvědčivost a postrádá také asijskou zarputilost i rituálnost.
-kat-, Filmový přehled 2013/Z


Popis / Obsah / Info k filmu Oldboy
Na Mikuláše vejde do kin film, který není ani trochu svatý, ani trochu hodný. Šokující zápletka a epická cesta za pomstou, to je Oldboy. Obyčejný chlapík se ocitne zavřený v jedné místnosti, neví kde, neví kdo, neví proč. Na dlouhých 20 let. Najednou se probouzí venku, a dokud nedostane odpovědi a nezchladí svou žízeň po pomstě, nic ho nezastaví. Za pomstou jde nelítostně a brutálně.

O kultovním thrilleru Oldboy prohlásil kdysi Quentin Tarantino, že je tarantinovštější, než on sám.


zdroj: Bontonfilm


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Old Boy (2003)

 Old Boy (2003)
Old Boy n
Oldboy
Žánr: thriller / krimi
Země: Jižní Korea
Režie: Chan-wook Park

(remake)

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

1 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Francie, má láska

11:20 - 12:20

41 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

1 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:25 - 12:25

36 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Reklama