Zari
ohodnotit

Ohlédni se v hněvu

Look Back in Anger

Další název:
Obzri sa v hneve
Žánr:
Rok:
1959
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
1958
Popis / Obsah / Info k filmu Ohlédni se v hněvu
Jimmy Porter je životní ztroskotanec. Potom, co nechal neúspěšného studia, selhal výrazně také v zaměstnání a stal se z něho zahořklý cynik. Nenechá na pokoji ani svou manželku Alison a pokouší se na ni svalit tíhu svého zoufalství. Žena nesnese jeho chování a jednoho dne ho opustí. Když se však manželka Alison k němu po potratu vrátí, přijme ji beze všech námitek, přestože mezitím sám žil se svou přítelkyní.

Tony Richardson natočil film podle stejnojmenné divadelní hry dramatika Johna Osborna. Richardson přenesl děj také na místa mimo prostor bytu. Rozzlobeného mladého muže ztělesnil Richard Burton, který byl s touto rolí spojován i později.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Ohlédni se v hněvu
Jimmy Porter je rozhněvaný mladý muž, který se nedokáže smířit s konvencemi pokrytecké buržoázní společnosti, a než aby se jim podřizoval, raději zahodí své univerzitní vzdělání a živí se jako trhovec. Jeho zloba na celý svět se přenáší i do jeho soukromí a odráží se v podivně pokřiveném ambivalentním vztahu s Alison, dívkou z oněch nenáviděných lepších vrstev, již si vzal za ženu. Oba, včetně dalších dvou zúčastněných přátel, musejí projít mnoha trpkými peripetiemi lásek, vášní a nenávistí, než se mohou pokusit začít znovu.

Jedná se přepis slavné Osbornovy hry.


Autor: veverka-zrzka

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama