Zari
ohodnotit

Objekt krásy

The Object of Beauty

Rok:
1990
Délka:
99 minut
„Milenci, jimž byla ukradena vzácná soška.“
Popis / Obsah / Info k filmu Objekt krásy
Americký obchodník Jake si spolu s manželkou Tinou naplno užívají život na vysoké noze v luxusním londýnském hotelu West End. Zdá se, že jim nic nechybí. Nečekaný neúspěch Jakeova chystaného velkého obchodu s kakaem však uvrhne šťastný pár do finančních problémů. Když vedení hotelu opakovaně žádá, aby vyrovnali hotelový účet, nezbývá jim, než najít rychlé řešení. Jake navrhne, aby prodali Tininu malou bronzovou bustu od Henryho Moorea za dvacet tisíc liber. Ona to jednoznačně odmítá, možná by souhlasila s pojistným podvodem. Drahocenný předmět ale náhle zmizí. A zatímco hotelový detektiv pátrá po skutečném zloději a zástupce pojišťovny váhá z výplatou pojistného náhle „podezřelým“ cizincům, milenci se začnou navzájem podezřívat…

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Objekt krásy
Komorní psychologický snímek scenáristy a režiséra Michaela Lindsaye-Hogga Objekt krásy je vystavěn na jednoduchém příběhu "cizinců v cizí zemi". Dvojice Američanů, Jake a Tina, cestuje po světě a užívá si lásky v přepychu, zajišťovaném mužovými vysokými příjmy. Nečekaný neúspěch chystaného velkého obchodu s kakaem uvrhne šťastný pár do finančních problémů. Ředitelství luzusního londýnského hotelu, kde dvojice bydlí, ztrácí trpělivostm a Jake zoufale zkoumá všechny možnosti, jak rychle přijít k penězům. Pokouší se přítelkyni přemluvit, aby prodala svou vzácnou sošku od Henryho Moorea, nebo aby alespoň předstírala, že byla ukradena, a oni tak mohli získat vysoké pojistné. Drahocenný předmět však mezitím skutečně ukradne pokojská; zatímco se milenci navzájem podezřívají z podvodu, hotelový detektiv pátrá po skutečném zloději a zástupce pojišťovny váhá z výplatou pojistného náhle "podezřelým" cizincům. - Titulním "objektem krásy" není delikátně krásná Tina, ale malá bronzová soška, jež se stává měřítkem lidské ceny hlavních aktérů vyprávění. Pro ubohou hluchoněmou pokojskou je soška nádherným předmětem, s nímž může (na rozdíl od nepřátelského okolí) komunikovat, pro zasněnou Tinu je milovanou hračkou, pro úředníky zase objektem finančních transakcí. Pragmatického Jakea události nakonec naučí brát ohled na druhé a uvědomit si hodnotu lidských citů. - Poněkud staromódně koncipovaná moralita s jemně ironickým nádechem spoléhá na prostou zápletku s přesně odpozorovanou aymosférou a se zajímavým hereckým obsazením (John Malkovich, Andie McDowell, Joss Ackland, Bill Paterson)
-ap-, Filmový přehled 1994/12/19


Popis / Obsah / Info k filmu Objekt krásy
Jake a Tina vlastní cennou sošku, která pro jednoho znamená finanční záchranu a pro druhého vzpomínku. Zmizení sošky jim obrátí život naruby.Díky tomu však oba ledacos pochopí.

reklamní materiály distributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:40

2 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Dcery a synové divočiny

16:30 - 17:25

47 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

17 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

37 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Reklama