Zari
ohodnotit

O vílách Rojenicích [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1997
Délka:
39 minut
„O tom, jak Verunce připadala její láska příliš obyčejná.“
Popis / Obsah / Info k filmu O vílách Rojenicích
POZOR SPOILER

V rodině se chystá svatba. Vdává se otcova starší dcera Verunka. Zrovna za ní přichází ženich Jakub. Každému donesl dárek, i mladší sestře Aničce. Jenže Verunka není spokojená. Není si láskou jistá.
Nu, obřad proběhne a oba mladí jsou rádi.
Veselí je však přerušeno příjezdem kněžny. Ta je zde nová a potřebuje služebnictvo. A Jakub jako řezbář je vítán. On moc nechce, ale pět zlatých týdně jej zláká.
Kněžna jej pak u sebe na zámku láká do velkého světa, a vůbec se chová, jako kdyby jej chtěla mít jen pro sebe. A jednoho dne kněžna chce růži ze skal, kde žijí víly Rojenice. Jakub se tam vypraví, ale upadne do jejich spárů.
Přichází sem i Verunka a ráda dá za něj svůj život.
Pak se ocitá doma i s Jakubem. Ten však leží jako bez života. Verunka jde znovu za vílami, aby je uprosila za svého milého...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu O vílách Rojenicích
Verunka, vesnické děvče, má před svatbou s Jakubem, hodným a milujícím mládencem. A přesto dívka uvažuje, zda si nemá přát víc a zda vlastně taková čistá láska není příliš obyčejná. Zanedlouho se skutečně oba mladí lidé ocitnou před těžkou zkouškou svého citu, kterou jim připraví královna víl Rojenic. Verunka i Jakub v té zkoušce obstojí. Do hlavních rolí obsadila režisérka Věra Jordánová Kateřinu Lojdovou, Petra Rajcherta a Zlatu Adamovskou.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama