Zari
ohodnotit

Nic než pravdu

Nichts als die Wahrheit

Další název:
Mengele, po stopách pravdy
Žánr:
Rok:
1999
Délka:
128 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Nic než pravdu
Anděl smrti z Auschwitzu, i tak je nazýván neblaze proslulý nacistický lékař Dr. Josef Mengele, který má na svědomí více než 300 000 mrtvých v koncentračních táborech. Ve fiktivním příběhu režiséra Rolanda Susa Richtera je vyhrocen problém jeho morální odpovědnosti za veškeré spáchané zločiny. Mengele se zde jako starý a nemocný muž vrací z Argentiny do Německa a touží před soudem obhájit svoje činy a svůj vědecký přínos lidstvu. Jeho obhájcem se stává, více méně z donucení, mladý právník a novinář Peter Rohm, který sám sbírá léta informace o jeho zločinech. Převzetím případu Rohm vstupuje na tenký led, je ohrožen nejen okolím, ale svým vlastním svědomím, bojujícím s profesionalitou.
(oficiální text distributora)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nic než pravdu
Je to velmi zajímavý film. Pojednává o případu Josefa Mengeleho.) Byl Mengele opravdu tou pověstnou stvůrou, která dělala pokusy na věznícz v koncentračních táborech? Právník dr. Rohm nalezne na něj získá spojení a je požádán, aby ho zastupoval v procesu, při němž chce Mengele celému světu sdělit svou pravdu. Byly to vůbec zločiny? Je snad zločincem chirurg, který vyřeže zkažený kus těla, aby zachránil život? Stejné je to přece, pokud jde o čistotu a "zkaženost" rasy. Jak silní jsou Mengeleho vlivní přátelé, kteří začínají proces ovlivňovat? A jak silní budou svědkové, kteří zažili doktorovu "péči" na vlastní kůži?
členka: Tizianna


Popis / Obsah / Info k filmu Nic než pravdu
Romanticky laděný thriller o polygrafické expertce, která se ocitá v nelehké životní situaci. Muž, kterého miluje, je obviněn z vraždy. Uvěří jemu, nebo detektoru lži?

Autor/Zdroj: /Popis


reklamní materiály distributora

Autor/Zdroj: /Zdroj


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

05:30 - 05:59

13 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Jepice dlouhochvostá, Maďarsko

05:20 - 05:45

23 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

58 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - Rozpal to, šéfe!

04:40 - 05:55

63 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Reklama