Zari
ohodnotit

Neviditelný na útěku

Memoirs of an Invisible Man

Další název:
Aventures d'un homme invisible, Les
Rok:
1992
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
27.5.1993
„Příběh úspěšného muže, jehož život změní neuvěřitelný fakt: stane se neviditelným.“
Popis / Obsah / Info k filmu Neviditelný na útěku
Nick Halloway je obyčejný úředník, který se právě seznámil se sympatickou televizní dokumentaristkou Alicí Monroeovou, a po příjemně stráveném večeru zakončeném polibkem si s ní domluvil další schůzku. Druhý den si kvůli kocovině najde v práci odlehlý kout, aby se trochu prospal, jenže zatímco on spí, v jedné z laboratoří dojde k nehodě a celá budova je evakuována. Vinou následné exploze se některé části budovy stanou neviditelnými a to bohužel včetně té, kde spí Nick. Během následujících hodin se velmi rychle seznámí se všemi výhodami i nevýhodami svého neobvyklého stavu. Vyhledá profesora Wasche, autora celého projektu, aby ho požádal o pomoc, ale současně nechce být pokusným objektem vědeckých experimentů, takže se snaží uniknout. Chce zpátky svoje molekuly, aby mohl jít na rande s Alicí. Agent Jenkins je však jiného názoru a tak Nick, aby mu unikl, odjede do svého letního domu. Tady ho po čase vyruší návštěva přátel, mezi nimiž je i Alice. Zoufalý a zamilovaný Nick nakonec sympatické ženě prozradí svou přítomnost a vysvětlí jí, co se s ním stalo a jaké nebezpečí mu teď hrozí. Alice je sice zpočátku vyděšená, ale ochotně Nickovi nabídne svou pomoc. V tu chvíli už se však kolem domu stahují Jenkinsovi muži, přivolaní Nickovým zrádným přítelem. Nick s Alicí musí okamžitě zmizet, což se však i pro neviditelného ukáže být mnohem obtížnější než Nick čekal.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Neviditelný na útěku
Okolnostmi uštvaný rozborář akcií Nick Halloway je přesvědčen, že krátký osvěžující spánek ho navrátí do života jako znovuzrozeného. Přepočítal se - čeká ho ještě zoufalejší situace. Vypaří se. Stane se pouhým NIC. Jaderná katastrofa přemění Nicka v Neviditelného muže.
Chevy Chase v roli Nicka samozřejmě využívá netušených možností své neviditelnosti. Nyní je velmi snadné špehovat agenty, kteří jej dostali do nezáviděníhodné prekérní situace. Může se také zamilovat do půvabné autorky dokumentárních filmů (Daryl Hannahová), a to způsobem, jaký ještě "neviděla",A jestliže se rozhodne k bankovním loupežím, je jasné, že bude světovou jedničkou. Ale něco je pro Nicka důležitější než tohle všechno: chce získat zpět své molekuly!

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Popis / Obsah / Info k filmu Neviditelný na útěku
Postava neviditelného muže, již vymyslel britský klasik sci-fi žánru Herbert George Wells v románu Neviditelný, byla vděčná jak pro literaturu, tak pro film. Snímek Neviditelný na útěku však natočil známý režisér John Carpenter podle románu H.F. Sainta s úmyslem navázat na své předchůdce v komediální rovině. Nick Halloway je úspěšný, ale nenápadný úředník. Do jeho všedního života zasáhne náhoda: připlete se k havárii ve fyzikálním výzkumném ústavu a stane se neviditelným. V řadě komických nehod poznává výhody i zápory svého nového stavu. Mezi ty první patří známost s krásnou Alicí, mezi druhé pronásledování chtivým vládním agentem Jenkonsem, jež chce neviditelného zneužít ke svým cílům… Z tuctového chlapíka, který byl tak nenápadný, až byl pro své okolí neviditelný, udělá teprve neviditelnost okouzlujícího pravého muže. - Carpenter svou komedii postavil na situační komice, vytěžené z faktu, že hrdina se pohybuje ve viditelném světě jako neviditelný. Milostný prvek dodává látce romantický nádech, nebezpečný protivník zase napětí. Příjemně oddechový snímekvedle nápaditých triků zaujme hereckým účinkováním populárního, u nás však nepříliš známého amerického komika Chevyho Chase a sympatické Daryl Hannahové.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama