Zari
ohodnotit

Neuvěřitelná cesta

Homeward Bound: The Incredible Journey

Rok:
1993
Délka:
84 minut
Premiéra v ČR:
1.10.1993
„Dva psi a jedna kočka se vydávají na cestu domů.“
Popis / Obsah / Info k filmu Neuvěřitelná cesta
Hravé štěně amerického buldoka, n eposedná himálajská kočka a moudrý starý zlatý retrívr se vydávají na dlouhou cestu drsnou divočinou pohoří Sierra Nevada ve snaze dostat se domů ke svým milovaným majitelům...


Autor: Petrkey

Popis / Obsah / Info k filmu Neuvěřitelná cesta
Hrdinové příběhu žijí na malém městě v rodině, kde každé z dětí má svého mazlíčka. Nejstarší Petr se stará o starého moudrého psa Shadowa, jeho mladší sestra Hope s láskou pečuje o kočku Sassy a nejmladší Jamie má ztřeštěného psa Chance, který strávil štěněcí věk v útulcích a lidem příliš nevěří. Když musí rodina na čas odjet do San Franciska a nemůže vzít zvířecí mazlíčky s sebou, svěří je do opatrování své známé. Jenže zvířata nechápou, proč je opustili, a proto se rozhodnou utéci a vydat se na cestu domů. Jenže cesta, vedoucí přes pohoří Sierra Nevada, je dlouhá a plná nebezpečí. Trápí je krutý hlad, nástrahy divoké přírody a překvapivá setkání s více či méně nebezpečnými zvířaty. Setkají se také s hodným profesorem, který vyléčí zraněnou Sassy, malou ztracenou holčičkou, kterou přes noc ochraňují a ke které další den dovedou zoufalé rodiče.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Neuvěřitelná cesta
Remake Disneyova příběhu. Nezapomenutelný příběh o lásce, odvaze a oddanosti malých zvířátek na zpáteční cestě ke svým pánům. Na svém neuvěřitelném putování musí odolávat nástrahám přírody, divokým šelmám a dalším nebezpečím.


Popis / Obsah / Info k filmu Neuvěřitelná cesta
Hraný snímek, určený nejmenším divákům, je remakem stejnojmenného filmu z roku 1963 (Incredible Journey; r Fletcher Markle), natočeným rovnéž v produkci studia Walta Disneyho. To má dlouholetou zkušenost s dětským publikem jak v kresleném tak právě v hraném filmu se zvířaty (např. Zatracená kočka, Lobo, Perri z velkého lesa, Chundelatý pes). Hlavními hrdiny Neuvéřitelné cesty je trojice zvířecích přátel, starý pes Shadow, mladý nezvedený Chance a kočka Sassy. Žijí šťastně se svými pány na venkově. Ti se však odstěhuji do San Franciska a své zvířecí miláčky odloží na malou farmu k sympatické slečně Kate Věrným přátelům se však po nich stýská, a tak se rozhodnou z farmy utéct a vrátit se domů. Netuší ovšem, jak obtížný úkol si uložili; cesta totiž vede přes nehostinné pohoří Sierra Nevada. Divoká příroda zprvu zhýčkaným zvířatům přichystá nejednu nástrahu, Trápí je krutý hlad a dokonce se musejí utkat s horskou pumou... Na cestě také pomohou ztracené malé holčičce. Strastiplná pouť samozřejmé dopadne dobře a trojice se setká s pány. - Tvůrci pracují s jednoduchým napínavým příběhem v němž se jim daří "oživit" zvířecí představitele jednak prostřednictvím střihu (Duwayne Dunham jako režisér debutuje, má však za sebou dlouholetou práci jako střihač) a kamery (Reed Smoot) jednak prostřednictvím vtipných dialogů (v angličtině trojici mluví herecké hvězdy Don Ameche, Michael J. Fox a Sally Fleldová) Brilantně natočený snímek je ukázkou nevtíravé didaktické práce s dětským publikem, jemuž vštěpuje úctu k základním hodnotám (kamarádství, rodina, domov) a vědomí přátelství mezi lidmi a zvířaty.
Filmový přehled


Popis / Obsah / Info k filmu Neuvěřitelná cesta
Táta, máma, tři děti, dva psi a kočka. Takové je složení jedné prima rodiny. Někdy si navzájem popletou talíře, jindy postele. Spojuje je společný dům a ještě jedna věc - všichni mluví! Jednou však musí dvounožci odjet na pár týdnů do vzdáleného města - a zvířata musí k hodné, ale cizí tetě na venkov. Všem je to líto, ale nedá se nic dělat ... Nebo dá ? Dá! A tak se dva psovití a jedna - trochu zhýčkaná - šelmička kočkovitá vydají na dobrodružství. Někdy je dobře, jindy je hlad, někde číhá medvěd, jinde nevrlý dikobraz. Pouť je to strastiplná, ale díky vzájemnému přátelství a humoru - především psímu - všichni tři vandráci nakonec skončí v náručích svých nejmilejších. Nový snímek z produkce Walta Disneye naplňuje beze zbytku představy svého zakladatele o filmové zábavě - na své si přijdou rodiče i jejich ratolesti.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Neuvěřitelná cesta 2 - Ztraceni v San Francisku (1996)

 Neuvěřitelná cesta 2 - Ztraceni v San Francisku (1996)
Neuvěřitelná cesta 2 - Ztraceni v San Francisku n
Homeward Bound II: Lost in San Francisco
Žánr: rodinný / komedie / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: David R. Ellis

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Komisař Montalbano (1999) [TV ...

23:50 - 01:45

75 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

00:50 - 01:45

15 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

00:40 - 01:40

25 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:45 - 01:45

20 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Pavel Skřípal

Skřípal Pavel

Naposled navštívené:
Pavel Skřípal

Skřípal Pavel