Zari
ohodnotit

Není úniku

Nowhere To Run

Další název:
Zvítězit nebo padnout; Niet úniku (SK); Útek nikam (SK)
Žánr:
Rok:
1993
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
14.5.1993
„Uprchlý trestanec se postaví na stranu mladé vdovy v boji proti mocné důlní společnosti.“
Popis / Obsah / Info k filmu Není úniku
Samu Gillenovi se podaří uprchnout z vězeňského autobusu s pomocí přítele Billyho, který záchrannou akci zaplatí životem. Podaří se mu ujet a s penězi, které mu přítel zanechal, se utáboří poblíž farmářských domků. V noci, přilákán hudbou, pozoruje mladou vdovu Clydii, ukládající do postele své dvě děti. Šéf důlní společnosti Hale přijme nového bezpečnostního šéfa Dunstona, který má donutit Clydii a ostatní farmáře, aby prodali své pozemky, na nichž chce začít s těžbou. Podplatí i jejího milence, šerifa Lonnieho, aby ji přesvědčil. Sam, který v noci tajně poslouchá jejich hovor, vše pochopí. Když je pak Clydie s dětmi přepadena Dunstonem, pomůže jí. Na oplátku mu žena nabídne nocleh ve stodole. Hale nemá moc času, protože platnost jeho těžebního povolení vyprší za pár dnů. Když Clydie a její soused Tom odmítnou prodat, pošle na ně své zabijáky. Sam útok překazí. Když Dunston vyhrožuje Clydii, že ublíží dětem, rozhodne se Sam, že je bude ochraňovat. Šerif mezitím zjistí jeho totožnost a navrhne mu, že ho nechá jít, když okamžitě odjede. Ten po naléhání Clydie souhlasí, ale když je při odjezdu napaden Dunstonovými muži, pochopí, že se musí vrátit a chránit Clydii a její děti.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Není úniku
Uprchlý vězeň Sam Gillen narazí při svém útěku na malý domek, ve kterém žije mladá sympatická Clydie se dvěma dětmi. O jejich pozemek má ale zájem důlní společnost a je ochotna použít jakýchkoliv prostředků k vynucení souhlasu s těžbou. Sam se s Clydií a dětmi postupně sblíží, zatímco představitelé důlní společnosti začínají chápat, že proti nim stojí velmi silný a nebezpečný protivník. Po několika pokusech podplatit Clydii a zbavit se Sama dojde ke konečnému účtování, krvavému, bolestivému, ale spravedlivému. Sam se nakonec nechá dobrovolně odvést policií, ale slibuje Clydii a dětem, že se vrátí ... . Populární Jean_Claude Van Damme se tentokrát stane ochráncem mladé ženy a jejích dvou dětí. Dobrodružný akční film, ve kterém nechybí honičky v autech a na motorkách, hořící dům, tvrdé svaly, přímý pohled a dobrý charakter hlavního představitele, vášnivá láska a vytvářející se cit k dítěti.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Není úniku
Uprchlému vězni, který se skrývá před úřady, se vždy podaří být na nesprávném místě ve správnou dobu. Když pomáhá krásné mladé vdově proti bezohlednému projektantovi, jenž má zálusk na její pozemek, riskuje svou těžce vybojovanou svobodu. Je štván policií a najatými zabijáky, a tak se ve zuřivém boji o přežití s nikým nemazlí.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Popis / Obsah / Info k filmu Není úniku
Thriller Není úniku režiséra Roberta Harmona je pokusem poskytnout hvězdě akčních filmů Jeanu-Claudu Van Dammeovi příležitost přehrát se do psychologičtější roviny, Stejně jako u jeho kolegy Dolpha Lundgrena v Kamufláži je však tato snaha úspěšná jen částečně. - Sam Gillen uprchne z vězeňského transportu; pomůže mu jeho přítel, místo něhož byl odsouzen. Na útěku najde azyl na pozemku malé farmy, patřící vdově Clydii. Její děti (zvláště synek Mookie) si mlčenlivého cizince brzy oblíbí. Sam zjistí, že nemůže jen tak odejít a zanechat ženu na pospas bezohledné důlní společnosti, která chce za jakoukoli cenu získat její pozemek spolu s pozemky ostatních farmářů pro výnosnou těžbu. Když se šéf společnosti Hale uchýlí k brutálnímu násilí, nezbývá Samovi než se postavit na stranu ženy (do míž se mezitím zamiloval), bez ohledu na to, že se tak může dostat zpátky do vězení. Dobré skutky však (alespoň v amerických akčních filmech) nezůstávají bez odměny… - Tvůrci vědomě vytvářejí variaci na slavný spielbergův film E.T. - Mimozemšťan: ponechai rodinnou ideu, návštěvníka z hvězd v chlapcově pokoji však nahradili šlechetným kriminálníke, - Van Damme má vedle svého poněkud chtrného psychologického herectví Dost příležitostí předvést se v akčních scénách. Zajímavostí řemeslně zručně odvedeného snímku je herecké účinkování mladšího bratra slavné dětské hvězdy Kierana Culkina a Teda Levina, představitele psychopatického vraha Buffalo Billa z Mlčení jehňátek. Spolu s renomovaným Joem Eszterhasem se na námětu podílel předčasně zemřelý režisér Richard Marquand.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Reportéři ČT (2004) [TV cyklus...

14:00 - 14:50

38 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Dějiny antisemitismu

14:00 - 15:00

38 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:40 - 14:40

58 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:25 - 15:25

13 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ypotron (Agente Logan - missione Ypotron)

Ypotron
Agente Logan - missione Ypotron

Naposled navštívené:
Ypotron (Agente Logan - missione Ypotron)

Ypotron
Agente Logan - missione Ypotron