Zari
ohodnotit

Němý svědek

Silent Fall

Další název:
Tichý pád
Žánr:
Rok:
1994
Délka:
97 minut
„Pronikne psycholog Richard Dreyfuss do duše autistického chlapce, který jediný zná vraha?“
Popis / Obsah / Info k filmu Němý svědek
Malý autista Tim sa stane svedkom vraždy svojich rodičov. Videl a pozná vraha, prežil však šok, ktorý mu nedovolí rozprávať. Lekári i psychológovia sa mu snažia pomôcť, ale depresie a záchvaty pretrvávajú. O Timmiho sa začne starať doktor Reiner, ktorý je uznávaným terapeutom. Zistí, že chlapec má zvláštne schopnosti a práve tie ho privedú k nečakanému poznaniu.


Autor: cicis

Popis / Obsah / Info k filmu Němý svědek
Titulní postavou napínavého psychologického příběhu je devítiletý autistický chlapec Tim Warden, který se stal svědkem brutální vraždy svých rodičů. Policie ho objevila na místě činu s ohromným zkrvaveným nožem v ruce a protože nikomu nedovolil, aby se k němu kdokoli přiblížil, přivolal šerif Rivers na pomoc svého souseda, psychiatra Jakea Rainera. Požádá ho, aby chlapce uklidnil a zjistil, zda by dokázal chlapce přimět, aby "vykoukl" ze své autistické skořápky a byl schopen pomoci s usvědčením vraha. Problém ovšem nastane v okamžiku, kdy má dojít na chlapcovu výpověď. Názory dr. Harlingera z psychiatrické kliniky a soukromého psychoterapeuta dr. Jakea Rainera na to, jak postupovat při pokusech získat od Tima výpověď s potřebným popisem se diametrálně liší.

Zatímco Harlinger je zastáncem razantní metody pomocí léků a psychofarmak, Rainer je opatrný a zastává názor, že postupovat by se mělo pomalu a za pomoci psychoterapeutických kroků. Spor rozhodne Timova osmnáctiletá sestra Sylvie, která se rozhodne svěřit bratra dr. Rainerovi, přestože měl lékař před časem malér, když jeden z jeho pacientů spáchal sebevraždu. Začíná dlouhý a obtížný úkol. Ze všeho nejdříve totiž musí získat chlapcovu důvěru, aby vůbec mohl začít hledat odpovědi ukryté v nemocném podvědomí. Přitom vůbec netuší, že čím víc se blíží k odhalení, tím větší nebezpečí hrozí.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Chvíle pro písničku (1977)

09:45 - 10:00

3 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká příroda Ománu

09:20 - 10:15

28 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - Gympl s (r)učením omezeným (20...

09:35 - 10:55

13 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

Prima - Duch (2022) [TV seriál]

09:20 - 10:30

28 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Reklama