Zari
ohodnotit

Nemilosrdně

No Mercy

Další název:
Bez milosti
Rok:
1986
Délka:
104 minut
„O lásce, pomstě a dlouhé cestě za spravedlností.“
Popis / Obsah / Info k filmu Nemilosrdně
Chicagský policista Eddie Jillette se s parťákem Joe Collinsem pokouší zadržet velkou zásilku drog, na niž dostali tip od Paula Deveneuxe, neworleanského lumpa, který doufá, že se tak zbaví šéfa, gangstera Losada. Akce však nevyjde, protože Losado je mnohem nebezpečnější, než předpokládali. Zabije Deveneuxe a Collinse, podaří se mu uniknout a s milenkou Michel Duvalovou se bezpečně vrátí do New Orleans. Žalem zničený Eddie je odhodlán parťákovu smrt pomstít. Ignoruje varování kapitána Stemkowského a vydá se do New Orleans, aby našel Losada a usvědčil ho z vraždy. Jeho jedinou nadějí je najít Michel, která byla očitým svědkem vraždy. Jenže nezná prostředí a místní policie není jeho přítomností vůbec nadšená. Přesto se mu podaří Michel objevit v jednom sešlém baru a zadržet. Vyhráno však nemá. Losado je jim v patách, odhodlán zbavit se neodbytného detektiva a umlčet nepohodlnou svědkyni. Nedobrovolná dvojice musí prchat a ukrývat se v lousianských bažinách, útěk, plný nebezpečí, je však nečekaně sblíží.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Nemilosrdně
V hlavních rolích amerického filmu se představ íhrdinové filmu Mrazivá vášeň Richard Gere a Kim Basinger. On je chicagským policistou Eddie Jilettem a spolu se svým parťákem Joe Collinsem se pokouší zadržet velkou dodávku drog. Iniciátorem této akce je nelítostný gangster Losado. Střet trojice je však mnohem nebezpečnější, než oba předpokládali a Joe přijde o život. Eddie je odhodlán jeho smrt pomstít. Ke svému plánu potřebuje získat na svou strany jediného svědka vraždy. Losadovu milenku, krásnou Michel Duvalovou. Cestuje tedy do New Orleansu, kde se ovšem nesetká s vlídným přijetím. Místní poldové neradi vidí, když se jim do města zatoulá jiný policajt. Eddie unese Michel a snaží se ji přesvědčit o Losadově nevinně. Společný útěk a nebezpečí smrti, kterému jsou nyní oba vystaveni, je citově velmi sblíží. Přichází ovšem také čas zúčtování mezi Eddiem a Losadem.


Popis / Obsah / Info k filmu Nemilosrdně
Film: Děj této přímočaré kriminálky z roku 1986 zavádí nekompromisního chicagského poldu do bažin Louisiany, aby si zde s místním tvrďákem, který má zálibu v párání břich nožem, vyříkal smrt svého parťáka. Ke slovu se ale nakonec kromě nožů dostanou i pistole a brokovnice. Polda si navíc najde čas i na soulož na stojáka s Kim Basinger. Současník borců z Miami Vice se bude mít co ohánět, aby před konečnými titulky se svou čerstvě nabytou láskou odkráčel středem louisianské ulice nepokořen.
Vybavaní: podprůměrný standard, zvuk v surroundu, obraz 1:1.85, animované menu, české titulky. Navíc: nic moc -jenom filmografie a trajler. Verdikt: Pro drsňácké samorostlé poldy prosazující svůj vlastní zákon byla osmdesátá léta tímtéž, čím léta šedesátá pro květinové děti. Zapomeňte tedy na rychlou akci a masakrální orgie dnešních dní. Dnes již nostalgické téma drsňáckého samotáře obracejícího naruby louisianské podsvětí se na DVD pravděpodobně objevuje hlavně kvůli hvězdnému obsazení. Ostatně proč ne.

Jiří Zídek Total Film 2000/7/102


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

80 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

13:30 - 14:25

20 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:35 - 14:35

15 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:30 - 14:30

20 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Reklama