Duben
ohodnotit

Nelítostný souboj

Heat

Žánr:
Rok:
1995
Délka:
171 minut
Premiéra v ČR:
4.4.1996
„Al Pacino a Robert De Niro bojují až do konečného rozhodnutí.“
Popis / Obsah / Info k filmu Nelítostný souboj
Policista Vincent Hanna a gangster Neil McCauley sice stojí na opačných stranách zákona, mají však hodně společného. Jsou špičkoví profesionálové, povahou samotáři a oba jejich „obor“ natolik fascinuje, že jim vážně narušuje soukromý život. McCauleyho banda právě přepadla poštovní vůz, dokonale promyšlený plán však narušil nováček, když způsobil masakr. Případ vyšetřuje Hanna a dostává se na stopu další chystané loupeže, jíž McCauley hodlá uzavřít svou zločineckou dráhu. Detektivovi se podaří zmařit první fázi akce, McCauley ale neztrácí hlavu – chce do toho jít za každou cenu. Ani jeden z protivníků se nezastaví před ničím a neustoupí od rozhodujícího střetnutí – ačkoli Hannovi se kvůli práci rozpadá už třetí manželství a gangster se právě seznámil se sympatickou dívkou...

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nelítostný souboj
POZOR SPOILER

Neil McCauley kráčí přes nemocnici k sanitkám.
Chris Shiherlis kupuje nějaké zboží a ukazuje průkaz.
Vincent Hanna si užívá sex a pak pospíchá do práce. Jeho hysterická nevlastní dcera hledá baret a buzeruje matku.
Vlasáč Waingro usedá k Michaelovi do kamionu. Ti to pak plnou silou napasují do obrněného vozu. Při tomto přepadení ukradnou nějaké dluhopisy Rogera van Zanta. Waingro zbytečně zastřelí poldu a ostatní zabijí dva zbývající.
Na místo přijíždí detektiv Hanna a hned se dává do práce.
Neil rozdělí peníze za lup a chystá se vyřídit si to venku s vlasáčem Waingrem. Jenže kolem jede policejní vůz a Waingro prchá.
Chris se hádá s manželkou kvůli sázení. Neila sbalí prodavačka v knihkupectví a vyspí se spolu. I nadále se řeší osobní problémy Neil se začíná zajímat o další kšeft. Plánuje udělat banku. Jenže mezitím se někdo na něj pokusí ušít boudu a nebýt Chrise, možná by i vyšla.
Hannovi přibývá práce, je nalezena mrtvá dívka. Následuje akce v přístavišti.
Zde se totiž Neil s kumpány nabourává do banky. Jenže on pozná, že je kolem poldů jak naseto a dává povel k okamžitému odchodu. Později s kolegy zvažuje nechat to být, ale nakonec jim sděluje, že po této akci chce skončit a že by ji tedy rád udělal. Takže kují nový plán.
Hanna oslovuje Neila a zve jej na kafe. Povykládají si a posléze Neil mizí jemu i všem policejním špehům.
Následně udělají onu banku a je z toho střelba jako u Verdunu.
Řidič Breadan a Michael, muž z Neilovy party je zabit a on s Chrisem přece jen utekli.
Neil se vydává najít toho, kdo to na ně prásknul. Jenže ten už je skoro mrtvý. Ovšem přece jen stihne říci, že v tom je Waingro a jeho kolega kteří dělají pro Rogera van Zanta. Toho si Neil najde a moc se s ním nemaže.
Policajti jsou i u Chrise doma, ale jeho manželka, třebaže jsou pohádaní jej varuje.
Hanna nalézá nevlastní dceru ve vaně s podřezanými žílami.
Nakonec se Neil ocitá v hotelu, kde se ukrývá Waingro. Jenže toho zase hlídají policajti. Ale Neil ví jak na to. S Waigrem se moc nepáře a hodlá zmizet.
Jenže to už se sem řítí Hanna a oba muži si stanou tváří v tvář...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Nelítostný souboj
Neil McCauley (Robert de Niro) dělá to co umí nejlépe. Živí se jako profesionální lupič. Společně se svou bandou ukradl dluhopisy peněžního magnáta Rogera van Zanta (William Fichtner). Akce však nedopadla zrovna nejlépe, protože jeden ze členů bandy, Waingro (Kevin Gage) postřílel celou posádku obrněného vozu. Když chtěl McCauley posléze Waingro oddělat, tak mu utekl a zmizel. Po stopách celé bandy se vydává detektiv Vincent Hanna (Al Pacino). Hanna podobně jako McCauley taky dělá to co umí nejlépe, ale je na opačné straně zákona. Navíc se mu hroutí už třetí manželství, protože své práci obětuje všechen svůj čas. Začíná souboj dvou mužů, kteří vzájemně tuší každý krok toho druhého, a oba mají plán jak toho druhého dostat.
Magicbox BD 2014


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nelítostný souboj
Zločinnost. Posedlost. Dva muži na opačné straně zákona. Fanatický poručík losangelského policejního oddělení pro vyšetřování vražd (Pacino), je zcela pohlcen pronásledováním chladnokrevného profesionálního kriminálníka (De Niro) a jeho kompliců, kteří řádí v současném Los Angeles. Čím blíže se k sobě oba muži dostávají, tím méně lidí si může být jisto svým životem.


Popis / Obsah / Info k filmu Nelítostný souboj
Po úspěšném romanticko-historickém snímku Poslední Mohykán se americký režisér Michael Mann v rátil k prostředí a tématům, které ztvárnil ve svých předchozích titulech Thief (1981, Zloděj) Manhunter (1986, Lovec lidí) a zejména v televizních seriálech Miami Vice a Crime Story. Jeho kriminální drama z velkoměstského podsvětí Nelítostný souboj je příběhem dvou dokonalých profesionálů, stojících ovšem na opačných stranách zákona. - Elegantní a téměř nepolapitelný lupič Neil McCauley (Robert De Niro) se připravuje na svou poslední velkou akci. Činí tak s vědomím, že má v patách nejobávanějšího policejního detektiva Vincenta Hannu (Al Pacino). Loupeže na vysoké "profesionální" úrovni jsou totiž to jediné, co Neill v životě umí. Jenže právě tak je svým povoláním pohlcen i Vincent; nevyhnutý střet protivníků tedy nemůže skončit pro jednoho z nich ¨jinak než tragicky. - Michael Mann zahlcuje své vyprávění epicky rozvláčnými popisy vedlejších motivů (rodinný život Neilova kumpána Chrise, Vincentovi informátoři atd.), jež se podepisují na neúměrné délce snímku. Z děje se tak paradoxně vytrácí ústřední vztah mezi hlavními postavami. Režisér akcentuje spíše jejich podobnost: oba muži mají svou skupinu "podřízených" a oba jsou v jádru samotáři, pro které je jediným smyslem života jejich profese. Zvláštní pouto mezi mužem zákona a pronásledovaným zločincem (mnohem častěji využívané ve westernu) nakonec nemá dost prostoru na logický a v rámci žánrové licence přirozený vývoj. - Reklamní slogan o prvním setkání Ala Pacina a Roberta De Nira na filmovém plátně platí jen s určitou rezesvou. Oba herci ztvárnili syna a otce ve filmu Kmotr II ; - neměli ovšem žádnou společnou scénu.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Smrt lorda Edgwara (2000) [TV ...

22:00 - 23:40

39 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

ČT2 - Konec rozkvětu (1972)

21:50 - 23:15

49 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - 2012 (2009)

20:20 - 23:35

139 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

22:00 - 23:45

39 minut již uběhlo
66 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10