Zari
ohodnotit

Nejbližší příbuzenstvo

Next Of Kin

Žánr:
Rok:
1989
Délka:
108 minut
„Zabít toho chlapce byla chyba, která se mafii nevyplatí. Jeho bratři jsou totiž odhodláni k pomstě.“
Popis / Obsah / Info k filmu Nejbližší příbuzenstvo
Při vyřizování účtú mezi mafií je zavražděn Gerald Gates (Bill Paxton). Příbuzní žádají jeho bratra Trumana (Patrick Swayze), aby svého bratra pomstil, jak je zvykem na horském venkově. Ovšem Truman je poctivý chicagský policista, který dbá na dodržování zákona. Rozhodne se pátrat po vrazích svého bratra, ale v rámci standartního policejního postupu. To se nelíbí jeho staršímu bratrovi Briarovi (Liam Neeson), který se náhle objeví, a požaduje vykonat pomstu bez ohledu na služební předpisy. Briar se pustí ihned do vyřizování účtů na vlastní pěst a při přestřelce, kde musí čelit přesile nepřátel, je smrtelně zraněn a umírá. To už je moc i na Trumana, který se rozhodne povolat na pomoc své bratry, a upřednostit rodinné právo proti policejním předpisům.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Nejbližší příbuzenstvo
Chicagský policista Truman pochází z drsného venkova, kde se stále právo uplatňuje jinak než ve velkých městech. Když je při vyřizování účtů mezi mafiemi zavražděn jeho mladší bratr Gerald, žádají příbuzní Trumana, aby vrahy našel a potrestal. Zanedlouho se však objeví starší horkokrevný bratr Briar, kterému se zdá, že Truman pátrá příliš pomalu a zbytečně dodržuje služební předpisy. Přes Trumanovo varování se pustí do vyřizování účtů na vlastní pěst, a když je při přestřelce s mafiány smrtelně raněn, má toho už i Truman plné zuby. Rozhodne se upřednostnit rodinné právo před policejními předpisy a povolá na pomoc ostatní bratry.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Nejbližší příbuzenstvo
Truman Gates odešel od policie, aby mohl obejít zákon a se zbytkem své rodiny pomstil smrt svého bratra. Hlavním hrdinou napínavého příběhu je chicagský policista Truman Gates, který přišel do velkoměsta z drsného venkova v Appalačských horách, kde se stále ještě právo uplatňuje jinak než je tomu ve velkých městech. Je šťastně ženatý s půvabnou Jessie, která ovšem velmi těžce prožívá strach o manželův život, ohrožený v každodenním boji proti zločinu. V Chicagu se pokoušel o štěstí také Trumanův mladší bratr Gerald. Ten se však zapletl do kšeftů z mafií a doplatil na to životem, když ho mafie zabila v rámci vyřizování účtů s konkurencí. Nebylo v tom sice nic osobního, ale muži z Gatesovy velké rodiny to však osobně berou a pověří Trumana, aby vrahy co nejrychleji našel a potrestal. Zanedlouho se však do města vydá jeho starší bratr Briar, venkovsky přímočarý a horkokrevný "balík", kterému se zdá, že Truman pátrá příliš pomalu a že zbytečně dodržuje služební předpisy. Pustí se proto přes Trumanovov varování do vyřizování účtů na vlastní pěst. Vnikne do sídla gangsterského mnohé likviduje, sám jer však přitom smrtelně raněn. To už je na i na Trumana hodně a tak se rozhodne upřednostnit staré rodinné práv před policejními předpisy.

Zdroj: AMC Networks International


Popis / Obsah / Info k filmu Nejbližší příbuzenstvo
Předáci mafie v Chicagu se dopouštějí chyby. Nechají zabit Geralda Gatese a od toho okamžiku proti ním stojí nejen všichni muži s odznaky policie, ale také bratr zavražděného. Patrick Swayze v roli mstitele, který sestoupil z Apalačských hor a vybaven zkušenostmi zálesáka a člověka žijícího v divočině ničí mafiánskou organizaci.
Cinema 1992/5/58

Autor/Zdroj: /Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Myslel si, že je hrdina (1982)...

09:50 - 10:10

14 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Yellowstonský park - tikající ...

09:20 - 10:15

44 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:50

34 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

54 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Reklama