Zari
ohodnotit

Nejasná zpráva o konci světa

Žánr:
Rok:
1997
Délka:
152 minut
Premiéra v ČR:
13.2.1997
„O tom, ze svět není kulatý a láska je vždy hříšná aneb o vlcích v nás a kolem nás“
Popis / Obsah / Info k filmu Nejasná zpráva o konci světa
V Bohem zapomenuté osadě v nekonečných horách, až někde na konci světa, se odehrává krvavá tragédie. muži z osady při střetnutí s vlky přicházejí o své ženy a děti. mladá nevěsta Verona unikne smrti jen o vlásek. zachrání ji desetiletý chlapec Goran. Uprostřed tohoto zoufalství porodí Verona dítě, holčičku Veroniku, kterou osudově přislíbí za nevěstu malému Goranovi z vděčnosti za záchranu jejich životů. zatímco Goran dospívá a čeká na svatbu s Veronikou, přichází do osady zbloudilý cirkus plný žen. Spolu s nimi přichází do osady i naděje pro opuštěné muže na znovuzrození osady. S touto nadějí poznávají osadníci prokletí mnohem horší než byli vlci... nenávist a závist, vášně silnější než láska, které v lidech po staletí dřímou, mají po probuzení stejnou podobu, jakou znali jejich předkové. Scény černého humoru se střídají a akcemi plnými zhoubných vášní, odvíjejících se z osudového příběhu jedné nenaplněné lásky. Příběh dvou hříšných milenců je podobenstvím o konci světa, jak ho předpověděla bible i Nostradamus. Svět najednou už není kulatým světem, ostré hrany jej proměnily v malou hranatou destičku s pevnými obrysy, která plave vesmírem. stačí překročit její okraj a následuje pád do prázdnoty, možná do ráje.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nejasná zpráva o konci světa
Seriál vzniklý na základě stejnojmenného filmu z roku 1996. Byl uveden na videu ve dvou verzích - 6x52 nebo 4x90 minut. Názvy jednotlivých dílů: 1. Vlci, 2. Pašeráci, 3. Epidemie, 4. Přiznání, 5. Hříšní milenci, 6. Pomsta. Jde o příběh dvou hříšných milenců.

Autor/Zdroj: /


Popis / Obsah / Info k filmu Nejasná zpráva o konci světa
Bohatě komponovaný děj se odehrává v osadě, odříznuté od zbytku světa. Její obyvatelé prožívají zvláštní epizody, v nichž se proti nim staví příroda a živly. Je to snad osudová odplata za lidskou pýchu, žárlivost a závist. Téměř nikdo z hrdinů filmu není nevinný a každého čeká jeho úděi. V centru vyprávění se ocitá krčmářka Verona, která pohřbí dva muže a dvě děti a která se stane milenkou svého zetě.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Příběh lidí ze zapadlé vesnice, jejichž touha po štěstí získává podobu touhy po úspěchu a bohatství a jejichž skryté vášně naplno propukají až k tragickým koncům.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


V Bohem zapomenuté osadě v nekonečných horách až někde na konci světa se odehrává krvavá tragédie. Muži z osady při střetnutí s vlky přicházejí o své ženy a děti. Mladá nevěsta Verona unikne smrti jen o vlásek. Zachrání ji desetiletý chlapec Goran. Uprostřed tohoto zoufalství porodí Verona dítě, holčičku Veroniku, kterou osudově přislíbí za nevěstu malému Goranovi z vděčnosti za záchranu obou životů. Zatímco Goran dospívá a čeká na svatbu s Veronikou, přichází do osady zbloudilý cirkus plný žen. Spolu s nimi přichází do osady i naděje pro opuštěné muže na znovuzrození osady. S touto nadějí poznávají osadníci prokletí mnohem horší, než byli vlci...
Příběh dvou hříšných milenců je podobenstvím o světě vychýleném z rovnováhy, o konci světa, jak ho předpověděla bible i Nostradamus. Poslední Jakubiskův film nedosahuje sice hloubky a úchvatnosti jeho starších děl, ale pořád jde v kontextu domácí kinematografie 90. let o výrazně nadprůměrný film.
Program ART

Autor/Zdroj: /


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

05:30 - 05:59

23 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - --

05:45 - 05:59

8 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

68 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

05:05 - 05:55

48 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Soudce (Le juge)

Soudce
Le juge

Naposled navštívené:
Soudce (Le juge)

Soudce
Le juge