Zari
ohodnotit

Nebezpečná známost

Swimfan

Žánr:
Rok:
2002
Délka:
84 minut
Premiéra v ČR:
5.6.2003
„Lehkomyslný flirt s nesprávnou dívkou změní jeho spokojený život ve smrtelně nebezpečnou noční můru.“
Popis / Obsah / Info k filmu Nebezpečná známost
Ben Cronin (Jesse Bradford) je bezproblémový středoškolák z New Jersey, kterého podle jeho rodičů
i učitelů čeká slibná budoucnost. Má plno dobrých přátel a slaví úspěchy nejen ve studiu, ale také jako obdivovaný člen školního sportovního týmu. Jeho trenér Simkins (Dan Hedaya) je přesvědčen, že ho na vytoužené, prestižní univerzitě ve Stanfordu čeká velká budoucnost. Ben si přivydělává v místní nemocnici, všechen volný čas však momentálně věnuje tréninku na rozhodující plavecké utkání.

Když se však v jeho životě objevuje krásná Madison Bellová (Erika Christensen), mladík rázem zapomene na svou solidní známost s půvabnou, spolehlivou Amy Milerovou (Shiri Appleby). Lehkomyslně se podvolí dívčinu svádění, aniž tuší, do jak nebezpečného vztahu se zapletl. Madison chce víc a víc - a to, co Ben považoval za pomíjivý, nezávazný flirt, se mění v děsivě nekonečnou noční můru. Přitažlivá dívka rafinovaně rozehrává šílenou hru na lásku, život a smrt, ve které objekt své vášně postupně připravuje o všechny dosavadní jistoty. Ben zděšeně zjišťuje, že už dávno ztratil půdu pod nohama a že ho Madison stahuje do temné, vražedné hlubiny, ve které se začíná beznadějně topit.

Středoškolská variace na legendární psychothriller Osudová přitažlivost nabízí strhující, přitažlivou zábavu pro mladé publikum. Atraktivitu filmu zvyšuje herecká účast vycházejících hollywoodských hvězd Jesseho Bradforda (Romeo a Julie) a Eriky Christensen (Traffic - Nadvláda gangů).


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nebezpečná známost
Ben Cronin (Jesse Bradford) je bezproblémový středoškolák z New Jersey, kterého podle jeho rodičů i učitelů čeká slibná budoucnost. Má plno dobrých přátel a slaví úspěchy nejen ve studiu, ale také jako obdivovaný člen školního sportovního týmu. Trenér Simkins (Dan Hedaya) je přesvědčen, že Bena čeká úspěch jako plavce na vytoužené, prestižní univerzitě ve Stanfordu, kam se chystá dělat zkoušky.
Ben si přivydělává v místní nemocnici, ale všechen volný čas momentálně věnuje tréninku na rozhodující plavecké utkání. Když se však v jeho životě objevuje krásná Madison Bellová (Erika Christensen), mladík rázem zapomene na svou solidní známost s půvabnou, spolehlivou Amy Millerovou (Shiri Appleby). Lehkomyslně se podvolí Madisoninu svádění, aniž tuší, do jak nebezpečného vztahu se zapletl. Madison chce víc a víc - a to, co Ben považoval za pomíjivé, nezávazné dobrodružství jedné noci, se mění v děsivě nekonečnou noční můru. Přitažlivá dívka rafinovaně rozehrává šílenou hru na lásku, život a smrt, ve které objekt své vášně postupně připravuje o všechny dosavadní jistoty. Ben zděšeně zjišťuje, že už dávno ztratil půdu pod nohama a že ho Madison stahuje do temné, vražedné hlubiny, ve které se začíná beznadějně topit.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Popis / Obsah / Info k filmu Nebezpečná známost
Osmnáctiletému Benovi se podařilo zbavit se drogové závislosti a stát se oblíbeným školním plaveckým rekordmanem. Nic mu nechybí: miluje půvabnou spolužačku Amy, dobře prospívá a ještě pracuje jako dobrovolný ošetřovatel v nemocnici. Je rozhodnut být jiný než otec, který už dávno opustil rodinu. Své předsevzetí být věrný Amy jednou poruší kvůli nové spolužačce Madison a nic netuše si udělá ze života peklo. Když pohledná, ale také psychopatická svůdnice zjistí, že získat Bena pro sebe nepůjde, rozhodne se zničit mu život. A nejen jemu. – Film Johna Polsona Nebezpečná známost je středoškolskou variací na slavný psychothriller Osudová přitažlivost (FP 12/89). Až příliš názorně ukazuje, jak osudový může být jediný flirt s nesprávnou dívkou, jak nebezpečná může být urputná obdivovatelka (doslovný překlad názvu filmu je Fanynka plavání) a jak nesnadné je uniknout rafinované vražedkyni. Značně vyspekulovaný snímek se řadí nanejvýš k průměru podobných titulů.
-kat-, Filmový přehled 2003/6,

Autor/Zdroj: -kat-/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

172 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Irsko, toulky po keltské zemi

08:30 - 09:20

21 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

16 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:50 - 09:20

1 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Reklama