Zari
ohodnotit

Nebeský pláč

Heaven's Tears

Další název:
Love and War
Žánr:
Rok:
1994
Délka:
93 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Nebeský pláč
POZOR SPOILER!

Je jaro 1939. Jsme v Čechách. Auto jedoucí po cestě vyděsí mladou židovku na kole, a ta padá. Majitel vozu, mladý Petr Steiner, k ní spěchá a pomáhá jí. Dívka se představí jako Celandine. On ji veze do města a ona jej už v autě osahává.

Doma se Celandine ihned svou známostí pochlubí. Sestra Jenna (Lucie Vondráčková) ji však varuje. A její děda chce, aby odjela do USA.

Petr má doma konflikt s otcem, který chce ztrestat služebnou a syn se proti tomu tvrdě ohradí. Poté se sejde s Celandinou. Jemu se do milování moc nechce, ale ona ho přemluví a skončí to v posteli. Ti dva netuší, že je tu také Petrova milenka, ale zároveň sestra Ingrid. Ta mu pak udělá výstup a přivede mu do jeho pokoje služebnou, aby ji ochutnal.

Petr má opět nedorozumění s otcem, Ingrid dělá u Celandine vichr a vyhrožuje. Ona to poví Petrovi a ten také chce, aby odjela.

Ingrid přemlouvá otce k vraždě. A to už fašisté zabírají naše území. Děda Celandine je zastřelen stejně jako Jenna a nacisté řádí jako pominutí. Petr slibuje své milé záchranu. Slibuje jí i rodičům nový pas a mohli se dostat do Londýna. Netuší, že už ji hledají a odjíždí do Berlína. Ingrid se roztahuje u Celandine v domě. Netuší, že je zde dívka také. Ale pak ji najde. Petr ji hledá v Praze, kde už je v nové hodnosti, kterou v Berlíně získal. Ingrid toho využívá a zabije svého nohsleda Markla. A míní to svést na Celandine. Chce po ní, aby se sama přiznala na gestapu. Tím prý zachrání Petra...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Nebeský pláč
Peter Steiner (Stephen Nichols) se vrací z ciziny a zjišťuje, jak se jeho vlast a jeho rodina v čele s otcem Rudolfem (Bořivoj Navrátil) změnily k horšímu. Brzy se zoufale zamiluje do židovské dívky. Ta prožívá svou první lásku. Petrova sestra šíleně žárlí, a snaží se tento vztah zničit všemi prostředky i za cenu, že jde proti vlastnímu bratrovi. Ten aby ochránil svoji lásku, zříká se své rodiny a své budoucnosti a loučí se navždy, nepředpokládá ale, že se ještě někdy potkají. Ale...


Autor: georginaa

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Společně to zvládnem!

20:10 - 21:25

20 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

ČT2 - Poslední ostří hoši (1976)

20:30 - 22:10

0 minut již uběhlo
100 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

20:20 - 21:40

10 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

Prima - Zrádci

20:15 - 21:35

15 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Bob Ridgell

Ridgell Bob

Wilhelm Thiele

Thiele Wilhelm

Naposled navštívené:
Bob Ridgell

Ridgell Bob

Wilhelm Thiele

Thiele Wilhelm