Zari
ohodnotit

Návrat Casanovy

Le retour de Casanova

Další název:
Casanova's Return
Žánr:
Země:
Rok:
1992
Délka:
93 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Návrat Casanovy
Casanova, který má za sebou život plný dobrodružství, svodů, cestování a úspěchu, se chce vrátit domů, do Benátek. Jeho peněženka zeje prázdnotou. Zestárlý hrdina už žije pouze svou legendou a hrou v karty, v níž je až nebezpečně obratný. Jeho jediným společníkem je sluha Camille, jemuž pochopitelně už dávno dluží plat. Benátská republika odmítá Casanovovi vydat vstupní vízum. Musí se tedy toulat po jižní Francii a severní Itálii. Střídá hostince a jeho oblek chátrá. Rád přijme pozvání Olivia, jemuž kdysi prokázal službu, a který má teď konečně možnost mu jeho velkorysost oplatit. Na jeho zámku se Casanova setkává s Amélií, ženou, která ho po celý život miluje. Avšak svůdce se chystá na jednu ze svých posledních bitev, chce získat mladou, nevinnou Marcolinu, neteř Amélie.

Zdroj: TV Barrandov


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Návrat Casanovy
Když Benátská republika odmítne vstup Casanovovi na své území, je nucen se potloukat v severní Itálii a na jihu Francie. Na živobytí si vydělává v podřadených hostincích, kde hraje karty s nahodilými hosty. Je vcelku ve hře obratný, takže velkou nouzí netrpí, ale přesto rád přijme pozvání hraběte Olivia. Kdysi mu Giacomo prokázal důležitou službu a nyní se mu snaží hrabě jeho velkorysost vrátit. Na zámku se Casanova potká se svou bývalou láskou Amélií, která ho celý život miluje. Ovšem nebyl by to slavný svůdce Giacomo Casanovy, aby si nezvolil ten nejvyšší cíl. Pokouší se svést Améliinu neteř Marcolinu, dosud nevinnou dívku, která se svou tetou žije na zámu. I když jeho sebevědomí je velké, tentokrát musí svést tuhý boj o čest mladé dívky.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Návrat Casanovy
Kostýmní snímek podle novely Arthura Schnitzlera Casanovův návrat do v/asti(1918), jehož děj je však přenesen ze severní Itálie do jižní Francie. Peripetie někdejšího proslulého milovníka, nyní stárnoucího a zchudlého šlechtice, který se na útěku před zákonem ubytuje u svého vděčného přítele. Aby nezůstal své pověsti nic dlužen, okamžitě se pokouší svést přítelovu dvacetiletou neteř.

Autor/Zdroj: /Febiofest


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - 1883 (2021) [TV seriál]

21:55 - 22:49

8 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

21:00 - 22:05

63 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

21:40 - 22:50

23 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Prima - Kriminálka Kraj (2022) [TV ser...

21:40 - 22:40

23 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Život brouka (A Bug's Life)

Život brouka
A Bug's Life

Naposled navštívené:
Život brouka (A Bug's Life)

Život brouka
A Bug's Life