Zari
ohodnotit

Na Větrné hůrce

Wuthering Heights

Žánr:
Rok:
1970
Délka:
104 minut
„Jejich láska byla silnější než smrt.“
Popis / Obsah / Info k filmu Na Větrné hůrce
Cathy Earnshaw žije se svou rodinou na velkém statku. Jednoho dne se její otec vrátí z obchodních cest, a přivádí s sebou chlapce,který dostane jméno - Heathcliff. Přestože pan Ernshaw drží nad Heatcliffem ochranou ruku celá rodina jej až na Cat z duše nenávidí. Po smrti pána je jeho život plný ústrků, a ještě větší zloby. Z Cathy mezitím vyrostla nádherná mladá žena, a je zralá na vdavky. Zájem o ni projeví zámožný soused, jehož sestra se zakouká do Heatcliffa. Cathy si přesto, že Heatcliffa miluje odmítá jen připustit, že by s ním mohla dál žít, protože nic neznamená,nic nemá, ani neumí. Vdává se...v tentýž den mizí i Heatcliff i sestra jejího manžela.... po několika letech se vrací Heatcliff zpět, ale jaká se s ním stala změna......


Autor: clara.bow

Popis / Obsah / Info k filmu Na Větrné hůrce
Nalezenec Heathcliff je panem Earnshawem přiveden na Větrnou hůrku jako dítě a vychován v jeho rodině. Zamiluje se do jeho dcery Kateřiny. Po smrti pana Earnshawa se stává jen jedním z čeledínů, přesto doufá, že jeho láska dojde naplnění. Kateřina však podlehne pokušení peněz a provdá se za bohatého a společensky výše postaveného Edgara Lintona.

Slavný román anglické spisovatelky Emily Brontëové sugestivně líčí prostředí, v němž hrdina vyrůstal, osvětluje příčiny, pro které se z normálního chlapce vyvinul v ovzduší nenávisti tvor, který splácí všechny domnělé i skutečné křivdy nelidským způsobem a jenž nezná slitování ani sám se sebou. V roli Heathcliffa na sebe ve filmu režiséra Roberta Fuesta výrazně upozornil začínající, teprve čtyřiadvacetiletý Timothy Dalton.

Zdroj: ČT


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

15 minut již uběhlo
135 minut zbývá do konce

ČT2 - Zveme vás... na výlov rybníka

02:25 - 03:00

5 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

01:55 - 03:00

35 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

45 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Hanna A. W. Slak

Slak Hanna A. W.

Naposled navštívené:
Hanna A. W. Slak

Slak Hanna A. W.