Zari
ohodnotit

Mystery Men

Další název:
Superhrdinové; Superhrdinovia (SK)
Žánr:
Rok:
1999
Délka:
116 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Mystery Men
V Champion City dojde k dalšímu přepadení. Opět se vyznamená kapitán Úžasný, který dokáže útok nepřítele – Rudých očí – hravě odrazit. Kapitán je ve skutečnosti miliardář Lenz Hunt, který si o sobě myslí, že je největší superhrdina. Aby mohl denně provádět hrdinské činy, potřebuje nějakého superničemu, s nímž by mohl bojovat…
Jeho pomocníci si vzpomenou na Casanovu Frankensteina, který je již dlouhá léta v psychiatrické léčebně. Právě zasedá komise, která má rozhodnout, je-li už dost zdravý, aby mohl být propuštěn. Členové poroty jsou proti, Lenz Hunt se ale finančně přimluví. Šílenec Casanova, který má ty nejhorší úmysly, je tedy volný. Jeho cílem je město zcela ovládnout. Aby ukázal, že jsou jeho záměry vážné, nechá vyletět do povětří léčebnu, z níž ho právě propustili. V téže době zmizí miliardář Hunt a kapitán Úžasný se ho vydává hledat. Jak si alespoň všichni myslí... Brzy se ho ale zmocní Casanova, který o následující půlnoci hodlá vypustit nad město svou nejnovější ničivou zbraň. Má kolem sebe další padouchy – v čele s dýdžejem Tonym.

Zloduchovi se hodlá postavit hrstka odvážných. Zpočátku jsou jen tři: Eddie, Jeff zvaný Modrý rádža a Vztekloun Roy. Jsou odhodláni osvobodit kapitána Úžasného ze spárů Casanovy a zachránit Champion City. Dohodnou se ale, že nejprve musejí posílit své řady.

V Jeffově domě se k pramalé radosti jeho manželky Lucilly koná piknik, na němž si tři přátelé chtějí vybrat budoucí spolupracovníky. Žádný se jim ale nezdá. Dokud nepřijde na řadu slečna Koulerová! Jak se ukáže, je to dcera slavného Carmina Koulera. Její zbraní je pozoruhodná koule, která dokáže napáchat v nepřátelských řadách obrovské škody. V kouli je lebka jejího otce, kterého zabil Tony, nyní hlavní spojenec Casanovy. Postupně se ke skupince ještě přidá mladík, který si říká Neviditelný, a také Spleen, poďobaný mládenec, jehož největší zbraní jsou smrtonosné pšouky. Jako rádce se připojí moudrý Sfinga, jemuž je jasné, že bez tréninku nemají žádnou šanci...

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Mystery Men
Nejpodivnější hrdinové amerických komiksů konečně ožívají... Champion City je městem pilných lidí. Kriminalitu se bohužel podařilo téměř úplně vymýtit! Jediný místní superhrdina může ztratit sponory starající se o krásu jeho dresu, pokud nevykáže nějakou užitečnou činnost. Svého smrtelného nepřítele vysvobodí z psychiatrické léčebny a svobodný Casanova Frankenstein chce přirozeně srovnat celé město se zemí. Jenže nepočítá s tajnou společností založenou za jeho nepřítomnosti, jejíž členové ve dne pracují a v noci chodí po městě a hledají dobrodružství. Sedm velice podivných a trochu tristních hrdinů - muž s lopatou, ohýbač lžic, virtuózka v házení kuželkovou koulí a další - musí nyní Champion City zachránit.

Zdroj: AMC Networks International


Popis / Obsah / Info k filmu Mystery Men
Tato parodie na "superhrdinské filmy" (o partě superhrdinů, kteří vlastně vůbec nejsou „super") se našim kinům vyhnula, což je možná škoda, protože rozhodně není horší než Mstitelé. Režisérův audiokomentář je průměrný, ”informace o comicsu" jsou pouze statické textové stránky (dokonce bez obrázků!) a z osmnáctiminutového dokumentu o natáčení se také moc nedozvíme. Pyšně prezentované „vystřižené scény" jsou opravdu rozsáhlé (téměř 20 minut), ale je na první pohled jasné, proč byly vystřiženy: Nejsou totiž vůbec zajímavé. Kuriozitou je možnost ”hudebních záložek" ukazujících přesně na místa filmu, ve kterých znějí nějaké populární písničky. Dva jednoznačné plusy tu ovšem jsou: Na DVD všechny ty comicsové barvičky moc hezky vypa- dají a české titulky jsou přeloženy velmi dobře.
František Fuka Cinema 2000/12/174

Autor/Zdroj: Fuka František/DVD


Popis / Obsah / Info k filmu Mystery Men
Chtěli by být správní superhrdinové, ale hrdinství příliš nepobrali a už vůbec nejsou "super"…

Město šampionů se liší od normálních měst. Je v něm totiž větší koncentrace superhrdinů, než je obvyklé. Existují v něm desítky skupin superhrdinů a superpadouchů s dvojí identitou. Od slavných a všemi opěvovaných až po téměř neznámé „superamatéry", jako jsou například Mystery Men:
„Pan Vzteklý" (Ben Stiller) by se měl projevovat tím, že strašlivě zuří, ale ve skutečnosti příliš sebevědomí nepobral. „Rádža" (Rank Azaria) se snaží mluvit s britským přízvukem a metá po protivnících příbory (které krade matce). „Mistr rýče" (William H. Macy) vypadá jako kanalizační dělník a - uhodli jste - bije padouchy svou lopatou. „Sphinx" (Wes Studi) mluví tak tajuplně, že mu nikdo nerozumí, a dokáže silou myšlenky rozříznout střelné zbraně vejpůl. „Koulerová" (Janeane Garofalová) bojuje pomocí kuželníkové koule, ve které je zatavená mluvící lebka jejího otce. „Splín" (Paul Reubens) bojuje svými smrtícími prdy. A konečně „Neviditelný" (Kel Mitchell) se dokáže zneviditelnit - ale pouze když se na něj nikdo nedívá!
Stejně jako ostatní obyvatelé Města šampionů obdivují i Mystery Men slavného Kapitána Úžase (Greg Kinnear), který je po všech stránkách dokonalý, má bohaté sponzory a rázně zatočí s každým padouchem. A v tom je jeho problém. Kapitán má totiž čím dál méně práce, protože naprostou většinu padouchů už pozavíral nebo z města vyhnal. A tak se uchýlí k riskantnímu plánu. Dostane ven z blázince obávaného Frankensteina (Geoffrey Rush), nejmaniakálnějšího superpadoucha ze všech, a chce se s ním slavně utkat (a tím pomoct své snižující se popularitě). Plán samozřejmě nedopadne podle plánu a nakonec je na Mystery Men, aby ukázali, zda opravdu jsou superhrdinové, nebo jen divní lidé v divných kostýmech...
Je nutno uznat, že nápad natočit komedii o superhrdinech, kteří mají problémy se sháněním svých kostýmů, neposlušnými dětmi a nedostatkem sebevědomí, je originální a mohlo z něj vzniknout něco velice vtipného. Je také nutno uznat, že se do tohoto filmu (na motivy stejnojmenného comicsu) podařilo obsadit výborné komediální herce a že se podařilo postavit pro něj (za pomoci triků) některé velmi působivé kulisy, které opravdu vypadají, jako kdyby vyskočily ze stránek comicsu.
A konečně, incidenty, které „skorosuperhrdinové" zažívají ve svém „civilním" životě ve snaze stát se skutečnými superhrdiny, jsou občas velmi vtipné a navíc inteligentně vtipné. Bohužel, s přibývajícími minutami filmu začíná být velmi jasné, že nezkušený režisér neumí dát filmu potřebný rytmus a rozjezd a že - což je ještě horší - čím víc se blíží konec, tím víc se film začíná podobat přihlouplým comicsovým podívaným ve stylu Batmana navždy a Batmana a Robina, které zpočátku parodoval. Výsledkem je film, který sice není vyloženou katastrofou, ale vzbudí ve vás silný pocit obrovských promarněných možností...
František Fuka Cinema 2001/2/104

Autor/Zdroj: Fuka František/Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Gejzír (2014) [TV pořad]

21:10 - 21:40

17 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Nejkrásnější treky Evropy

21:20 - 21:50

7 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

20:20 - 21:45

67 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:45

72 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Andreas Hutzel

Hutzel Andreas

Anton Karas

Karas Anton

Naposled navštívené:
Andreas Hutzel

Hutzel Andreas

Anton Karas

Karas Anton