Zari
ohodnotit

My tři a pes z Pětipes

Další název:
We Three and a Dog From Pětipsy; Wir drei und der Hund aus Pětipsy
Žánr:
Rok:
1971
Délka:
70 minut
Premiéra v ČR:
4.8.1972
„O městském klukovi, vesnické partě a velkém dobrodružství s úhořem.“
Popis / Obsah / Info k filmu My tři a pes z Pětipes



Pražák Tonda přijíží na prázdniny ke svým příbuzným na venkov. Ostatní kamarádí odjeli k moři, s rodiči na dovolenou. Fascinuje ho protékající řeka a hned si chystá rybářské vybavení. Všichni kluci ze vsi mluví o žijící legendě, velkém úhořovi, který žije v zátoce u potopeného říčního člunu. Jeho spolužák Ruda Drábek nevěří a Tondu shazuje před vesnickými kamarády, jak může. Tonda si získá sympatie místních kluků a společně s nimi zažije veliké dobrodružství při lovu úhoře. Nakonec slib, který dal malé kamarádce Aničce, při nočním lovu splní. A závistivý Ruda Drábek opět utře nos.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu My tři a pes z Pětipes



POZOR SPOILER!

Děti malují, kam pojedou na prázdniny. Jen malý Toník Houdků neví, kam pojede. Až mu tatínek sdělí, že do Pětipes. Jeho kamarád Ruda mu však jeho vesnici pomluví. Nu, Toník se tak jako tak ocitá v místě a postupně se seznamuje. Nejprve se smějící se holkou a potom s malým klukem. A pak zde objeví Rudu. A hned nato zatopený lom a v něm partu kluků. Zpočátku to nevypadá na nějak zvlášť velké kamarádství, ale to se časem poddá. Zvláště když je spojí společná věc. Totiž, je zde legenda o velkém úhoři. A toho je třeba polapit. Proto je přinesena slepice jako návnada. Úhoř nic. Pak se kluci potápějí a najdou jen kus gumy s oznámením, že se úhoř odstěhoval. Dochází k rozepři. Toník slibuje úhoře místní dívence a ví, že slovo musí splnit. A tak s Rudou úhoři zahradí útěkovou cestu kameny a lov znova začíná…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu My tři a pes z Pětipes



Prázdninová dobrodružství dvou pražských kluků, kteří byli nepřátelé, ale po náhodném prázdninovém setkání na venkově se díky prožitým dobrodružstvím z nich stanou přátelé.


Popis / Obsah / Info k filmu My tři a pes z Pětipes



Prázdninové dobrodružství Tondy Houdka začalo, když to ještě na žádné dobrodružství nevypadalo. Všichni spolužáci se někam chystali, někdo k dědovi, jiný k moři a Ruda Drábek do Indie, kde prý bude lovit krokodýly. Jen Tonda měl strávit prázdniny doma. To se mu samozřejmě vůbec nelíbilo a nakonec si vyvzdoroval možnost odjet ke známým do Pětipes, kde prý je nejen spousta kluků, ale také řeka. Okamžitě si začal chystat rybářské vybavení, jeho radostné očekávání však zchladil Ruda, tvrdící, že tam nic takového není, jen velká nuda a banda nafoukaných kluků. Navzdory tomu Tonda v Pětipsech řeku skutečně objeví a vzápětí i vychloubačného Rudu Drábka, který zjevně netráví léto v Indii. Neoblíbeného chlubila nemají rádi ani místní kluci, ale Tonda mezi nimi přes jejich počáteční nedůvěru najde nové kamarády. Prožije s nimi velké dobrodružství, když se dozví o prohnaném úhoři, který v řece žije a úspěšně uniká rybářům, kteří se ho už léta pokoušejí polapit. Tonda slíbí sympatické zrzce Anče, že pro ni úhoře chytí, a ostatní kluci se k němu nadšeně přidají. Společně se pustí do příprav velkého lovu, do něhož nakonec několikrát stejně nečekaně, jako významně, zasáhne neoblíbený Ruda Drábek.

Zdroj: Nova


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dary hadího krále (1977) [TV i...

14:05 - 15:00

1 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

14:00 - 14:45

6 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

NOVA - To ty nosíš smůlu, lásko (2023...

13:35 - 15:50

31 minut již uběhlo
104 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

13:00 - 14:10

66 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Reklama