Zari
ohodnotit

Muž, který věděl příliš mnoho

The Man Who Knew Too Much

Další název:
Into Thin Air
Žánr:
Rok:
1956
Délka:
120 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Muž, který věděl příliš mnoho
Američtí manželé Benjamin a Jean MacKennovi z Indianapolis se synem Hankem jsou zvyklí na americký způsob života. Po návštěvě Paříže si udělají výlet do Marrakéše v Maroku. Malý Hank se nudí cestou autobusem, courá se mezi sedadly a nešťastně strhne domorodkyni - muslimce závoj z hlavy. Kdyby nebyl na místě cestující Louis Bernard, který spor urovná, mohla by tato nehoda skončit dost zle. V Marrakéši na hotelu se seznámí se staršími manželi Draytonovými, obdivovateli zpěvačky Jo, a za přátelského hovoru společně povečeří. Když druhý den jdou na místní tržnici, policie honí muže, kterého jiný muž zapíchne nožem do zad. Je to Francouz - starý známý Louis Bernard v obleku Araba. Než zemře, doktoru MacKennovi zašeptá, že má být v Londýně v krátké době zavražděn předseda vlády. Od místní policie se dozví, že Bernard byl agentem americké FBI. Manželé Draytonovi rázem zmizeli a s nimi zmizel i chlapec Hank - je unesen.

Psychologický thriller byl natočen v roce 1956. Minutu od minuty se stupňuje napětí, vždyť je pod příběhem podepsán mistr hrůzy Alfréd Hitchcock. V roce 1988 vznikl film Malý Nikita s Riverem Phoenixem, který svým dějem připomíná film Muž, který věděl příliš mnoho… Divák znalý filmového řemesla jistě postřehne trikové primitivní scény okolí cest z autobusu nebo drožky. Český dabing z roku 1996 je poslabší, zdáse, že Jaroslava Obermaierová dabovala snad tři role.


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Muž, který věděl příliš mnoho
Ben a Jo MacKennovi se synem Hankem si užívají prázdnin v Maroku. Poté, co v jednom marakéšském obchodě zemře v Benově náruči francouzský špión, dozvídají se, že jejich syn byl unesen do Anglie. Než se oba manželé nadějí, jsou až po uši zamotaní do mezinárodní špiónáže, vražd a teroru. Jak se postupně snaží zjistit pravdu, jejich životy visí na vlásku, zatímco se blíží vyvrcholení v dnes již slavné mrazivé scéně v londýnském Royal Albert Hall. Tímto remakem vlastního filmu se stejným názvem z roku 1934, chtěl Hitchcock původní verzi překonat. Dnes již světoznámá píseň "Qué Sera Sera", použita v jedné vypjaté scéně, byla v roce 1956 oceněna Oscarem za Nejlepší skladbu.

Písně (text, hudba):

Whatever Will Be Will Be (Que Sera, Sera) - (Ray Evans, Jay Livingston)
We'll Love Again - (Ray Evans, Jay Livingston)
Storm Cloud Cantata - (Arthur Benjamin, D.B. Wyndham)


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Vánoční příběh (A Christmas Story)

Vánoční příběh
A Christmas Story

Naposled navštívené:
Vánoční příběh (A Christmas Story)

Vánoční příběh
A Christmas Story