Můj otec Alfons (1980)

Můj otec Alfons (Mein Vater Alfons)

Mein Vater Alfons

    Žánr: dobrodružný / rodinný
    Země: NDR
    Délka: 73 min., 1997 metrů
Film z produkce východoněmeckého studia DEFA je natočen podle stejnojmenné dětské knihy spisovatele Güntera Eberta, která vyšla poprvé v roce 1977 a dosáhla celkového nákladu téměř 2 miliónů výtisků.

Otec Alfons a jeho syn Ernst mají dlouhodobý plán na prázdniny. Nyní, když je Ernstovi deset let, chtějí vyrazit na prázdninovou túru na kolech. Maminka Margot jim výlet zarazí, protože se musí všichni zúčastnit zlaté svatby prarodičů v Krušných horách. Alfons vymyslí záložní plán, na svatbu pojedou se synem na kolech. Margot dá otci ultimátum - pokud nepřijedou včas, oznámí zásnuby jejich dcery Suzanne a Wilfrieda, se kterými Alfons nesouhlasí. Otec se synem po cestě poznávají krásy Meklenburska, ale i tak je potká několik překvapivých příhod, které málem zapříčiní jejich pozdní příjezd.  Autor: curil

režie:
Hans Kratzert
 
 
hraje:
Jan King Lauschus (Ernst Markgraf), Jürgen Huth (Alfons Markgraf), Petra Hinze (Margot Markgrafová), Fred Delmare, Wolfgang Greese (vynálezce Kieselmeier), Kareen Schröter (Susanne Markgrafová), Ursula Staack (Elise Bierbachová), Marga Legal (žena s jiřinkami), Jaecki Schwarz (ředitel hotelu), Viola Schweizer (nevěsta), Gerd Blahuschek (poručík Breitfuss), Jochen Diestelmann, Gela Götze (plavkyně), Ilona Wruck (mladá manželka), Peter Sippach (diplomat), Andreas Hirschfeld (Wilfried), Christa Scheuner (Brunhilde Zastrow), Herbert-Wolfgang Krause (ženich), Horst Beeck (Maxe Flugauf), Jens Albert (Udo - dítě), Herbert Ambach (Kurt Leineweber), Margot Ebert, Hans Feldner (diplomat), Wilhelm Gröhl (Egon Rammler), Günter Götze (diplomat), Babette Jahns (Katrin Zastrow), Marco Lerbs (Dreikäsehoch), Heinz-Peter Linse (sportovec), Herbert Manz, Arnim Mühlstädt (vrátný), Günter Schubert (Zastrow), Ernst-Georg Schwill (Glaser), Eva Schäfer (Ria), Steffie Spira, Marina Waligora (zdravotní sestra), Johannes Wieke (oslavenec), Wolfgang Zschäckel (novomanžel)
 
 
námět:
Günter Ebert (příběh)
 
 
scénář:
Günter Ebert, Hans Kratzert
 
 
kamera:
Günter Heimann
 
 
hudba:
Karl-Ernst Sasse
 
 
výprava-architekt:
Marlene Willmann
 
 
kostýmy:
Ewald Forchner
 
 
střih:
Rita Hiller
 
 
zvuk:
Günter Springer, Helga Kadenbach
 
 
masky:
Franziska Berger, Bernhard Schlums
 
 
dramaturgie:
Barbara Rogall
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Herbert Ambach
 
 
asistent režie:
Barbara Häselbarth
 
 
asistent kamery:
Dieter Lück, Ulrich Jänchen
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.