Zari
ohodnotit

Most u Remagenu

The Bridge At Remagen

Další název:
Most pri Remagene (SK)
Žánr:
Rok:
1969
Délka:
115 minut
„Boj o důležitou kótu v závěru II. světové války“

Chyby ve filmu Most u Remagenu


1) historická
V původním dabingu VHS říká por. Hartmann hlasem Pavla Soukupa seržantu Angelovi, aby sehnal nějaké ubytování pro mužstvo. Na dotaz Angela, zda to má být hotel, odpoví že ano a že tříhvězdičkový. Tato klasifikace kvality ubytovacích zařízení se však zavedla až v roce 1955, tedy 10 let po událostech, o nichž pojednává film.

Vložil: Ondrus21

2) historická
Když se Hartman v lese holí, je na jednom stromě za ním patrná česká turistická značka.

Vložil: Ondrus21

3) historická
Bezprostředně před tím, než se kapitán Schmidt a zbytek německé posádky vzdá poručíku Hartmanovi, je na zemi vidět mrtvola kapitána Baumanna. Kapitán Friesenhahn, jak se tento důstojník jmenoval ve skutečnosti, padl do amerického zajetí a válku přežil.

Vložil: Ondrus21

4) ostatní
Když major Barnes stojí s generálem Hogem na skále Erpeley Ley, má na helmě zlatou hvězdu, coby insignii majora. Když o několik okamžiků později seběhne dolů ke svým mužům, zlatá hvězda je najednou pryč.

Vložil: Ondrus21

5) ostatní
Když se Hartmann ptá Angela před odjezdem z farmy, jestli všechny mrtvé prohledal a Angelo mu ukazuje železný kříž, je na pozadí džíp s nesprávně napsaným názvem jednoho amerického státu. Je tam napsáno "TENNESSE". Správně je ovšem "TENNESSEE".

Vložil: Ondrus21

6) ostatní
Když Američané vtrhnou na statek a postřílí německou posádku, je možné si všimnout, jak jeden z mrtvých Němců hluboce dýchá.

Vložil: Ondrus21




Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama