Duben
ohodnotit

Mona Lisa [DVD]

Žánr:
Rok:
2011
Délka:
173 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Mona Lisa
POZOR SPOILER
  
Dvě sestry, Margherita Amadori a Lisa se spolu baví, když do toho vpadne Giuliano de´ Medici, který nechce pít sám. Venku zuří povstání lidu proti jeho rodu. Lid ničí jejich majetek a kradou, co jim přijde pod ruku.  
Giuliano žádá Margaritu, aby je nechala s Lisou o samotě a chce jí něco vyznat. Jenže do toho přichází matka Caterina de´ Gherardini (Helena Vondráčková) obou a posílá Juliana pryč, právě kvůli rabování. Také chce dostat z domu Lisu, a to na venkov ke strýci. Ta ovšem odmítá. -----06/  
Venku zuří povstání, které vede Francesco del Giocondo. Giuliano je chycen jím a lůzou a mizí. 
Lisa si má brát právě tohoto Francesca. Ona moc nechce, protože stále myslí na údajně mrtvého Giuliana. Matka však tvrdí, že jí dá Francesco peníze i vliv. A tak se koná svatba.  
Ve Florencii je radou odhlasováno, aby byly prozkoumány daně Leonarda da Vinciho. Po rozchodu dává Santi návrh na výnosnou zakázku. To proto, aby byl Leonardo Florencii vděčný.  
Michelangelo přichází za Leonardem. Zve jej na odhalení své sochy Davida, je však příkře odbyt. Leonardův žák a údajný milenec Giacomo Salai však přináší list od Soderiniho, ve kterém jej žádá o práci.  
Lisa je přepadena pod schody čtyřmi muži. Mezi nimi jsou hrbatý Alfonzo a Salai. Do mely zasáhne Giuliano, který Salaie smrtelně zraní a pak strčí omdlelé Lise do kapsy list. Ta je pak odvedena Santim do bezpečí.  
Posel přináší list s prosbou, aby mistr maloval Lisu del Giocondo. Již skoro mrtvý Salai je přinesen k Leonardovi a ten je z toho velmi špatný.
Lisa našla podstrčený list od Giuliana ve kterém ji prosí, aby stála mistrovi modelem.  
Jenže její manžel na mistra nadává, že se s prací fláká, ačkoli dostal tučnou zálohu. Lisa svého muže prosí o dar ke svým narozeninám. Chce velký bál a ohňostroj. Ale ten musí dělat Leonardo. Její muž souhlasí, ale má podmínku, že umělec nesmí pod jeho střechu.  
Lisa za mistrem zajde a je nadšena.  
Pak se setkává s matkou, která lituje toho, že ji přinutila ke sňatku. A dává jí dar, totiž umožní ji setkání s Giulianem. A zatímco ti dva cvrlikají, uhoří Lisina dcera Fionora, právě díky ohňostroji.  
Lisa přichází k Leonardovi, aby ji maloval.
Zde poznává hrbatého útočníka. Leonardo se chlubí svým jiným vynálezem.  
Koná se velká sláva, Michelangelo předává městu svou sochu.  
Obraz stále není hotov. Jednomu ze členů rady se nelíbí mistrovo pojetí bitvy u Auginari. Proto se snaží o podraz. A na Leonarda se tlačí s obrazem.  
I Alfonzo namaloval stejný obraz prodává jej.
Francesco začíná pít poněkud více než je zdrávo. V hospodě mu hrbáč zazpívá o jeho ženě a Leonardovi a Francesco jej zabije. Jeho vztek a žárlivost jsou tak velké, že se chystá zabíjet i dále.  
U něj doma se chystá oslava výročí svatby. Francesco sem přichází ožralý jak doga. Dojde k hádce. 
Leonardo zapaluje oheň a požár vykoná své.  
Lisa hodlá odejít s Giulijanem, ale Margarita nadává, že je vždy na druhém místě po Lise a jde je naprášit jejímu muži. Ten se vrací opět ožralý a dochází k bitce, ve které je Guliano zapíchnut jako potkan. Francesco se však nemá čas radovat, neb Caterina de´ Gherardini zabodne jeho.  
 
  


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Mona Lisa
Původní český muzikál na hudbu Bohouše Josefa a Michala Davida s texty Lou Fanánka Hagena!
Mona Lisa se odehrává v renesanční Itálii v hned několika dějových liniích. Poodhaluje tajemství vzniku snad nejslavnějšího obrazu na světě, je o nenaplněné lásce, zobrazuje umělecko-názorovou válku dvou velikých umělců: Leonarda da Vinci a Michelangela Buonarrotiho...
Muzikál je nabitý hity a dává vyniknout skvělým pěveckým výkonům.

zdroj: Popron DVD


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Komisař Clouseau na stopě (196...

22:40 - 00:20

8 minut již uběhlo
92 minut zbývá do konce

ČT2 - Přichází Satan!

22:05 - 23:55

43 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

NOVA - Plán útěku 3 (2019)

21:40 - 23:35

68 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Prima - Kingsman: Zlatý kruh (2017)

22:30 - 01:30

18 minut již uběhlo
162 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190575
Osobností: 697870
Fotografií: 764026
Plakátů: 376658
Obsahů a biografií: 178302

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10