Zari
ohodnotit

Moje divoká italská svatba

Mambo Italiano

Další název:
Moje divoká italská svatba
Žánr:
Země:
Rok:
2003
Délka:
88 minut
Premiéra v ČR:
3.6.2004
„Štiplavá komedie po italsku…! Toto není demokracie, to je „la famílie“!“
Popis / Obsah / Info k filmu Moje divoká italská svatba
Angelo / LUKE KIRBY/ je syn italských emigrantů /GINETTE RENO a PAUL SORVINO/, kteří se náhodou v 50-tých letech usadili v Kanadě namísto USA, kam původně mířili. Angelovi rodiče jsou zděšeni, když se rozhodne odstěhovat z domu, bez toho, aniž by se oženil a založil si rodinu tak, jak se na slušného Itala sluší a patří. Angelo však trvá na svém a do bytu se stěhuje s přítelem z dětství Ninem / PETER MILLER/. Nino je dlouholetý rodinný přítel s pověstí respektovaného policisty. Rodiče to na chvíli uspokojí, ale ne na dlouho. A rodiny obou vytáhnou do boje.
Mají pouze jediný cíl: návrat svých synů zpět domů k rodičům. Použijí proto všechny možné způsoby a nástrahy. Jednou z nich je i krásna a svůdná Američanka italského původu /jak jinak!/ Pina, které bude muset Nino odolat…


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Moje divoká italská svatba
Italové jsou pověstní temperamentem, vášní, bouřlivými hádkami i smyslem pro rodinnou soudržnost, takže synové opouštějí rodné hnízdo pouze ve dvou případech: jako ženatí nebo jako mrtví. – Angelo a Anna se narodili Marii a Ginovi Barberiniovým, kteří v padesátých letech zamířili do USA, ale omylem skončili v Kanadě. Žijí v montrealské Malé Itálii, místní komunitě, udržující tradice italského venkova. Jenže Angelo, toužící stát se televizním scenáristou, se odstěhuje do vlastního bytu. Navíc se sblíží s kamarádem z dětství, dnes fešáckým policistou Ninem. A když se rodičům přizná, že on a jeho přítel jsou homosexuálové, zdá se být neštěstí Barberiniových dovršeno. Nino neunese tlak a najde si ženu. Zklamaný Angelo se cítí opuštěný, ale pak i on najde novou lásku a vytouženou práci a dosáhne i rodičovského odpuštění. – Snímek Émila Gaudreaulta Mambo Italiano, natočený podle úspěšné hry, v lecčems připomíná známou komedii Moje tlustá řecká svatba (2001, FP 12/2002). Těží ovšem z italského národního charakteru a s gustem si libuje v různých rodinných scénách. Jedná se o vtipnou a věrohodně zahranou komedii, která pracuje s výtvarnou nadsázkou a někdy i s ironií, přičemž zároveň poukazuje na přetrvávající problémy lidí s odlišnou sexuální orientací. Ačkoliv vypravěčem a protagonistou je Angelo, pozornost na sebe strhávají jeho rodiče ve vervním podání Paula Sorvina a kanadské zpěvačky Ginette Renoová.
-kat-, Filmový přehled 2004/7


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zajímavosti z regionů

06:00 - 06:35

17 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Nové objevy v Pompejích

06:00 - 06:50

17 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Karate ovce (2022) [TV seriál]

06:15 - 06:40

2 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:05 - 06:30

12 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jiří Růžička

Růžička Jiří

Začít znovu (Si c'était à refaire)

Začít znovu
Si c'était à refaire

Vladivojna La Chia

La Chia Vladivojna

Naposled navštívené:
Jiří Růžička

Růžička Jiří

Začít znovu (Si c'était à refaire)

Začít znovu
Si c'était à refaire

Vladivojna La Chia

La Chia Vladivojna