Zari
ohodnotit

Mlhy Avalonu [TV film]

The Mists of Avalon

Žánr:
Rok:
2001
Délka:
176 minut
„Příběh o králi Artušovi a ženách, které měly jeho osud ve svých rukou.“
Popis / Obsah / Info k filmu Mlhy Avalonu
Do země, rozdělené svárem stoupenců bohyně Avalonu a přívrženců křesťanství, vtrhli saští barbaři a bez milosti zabíjeli jedny i druhé. Bylo nutno najít silného vladaře, který by dokázal sjednotit zemi dřív, než ji ovládnou barbaři. Proto se spojí Vivian, nejvyšší kněžka pohanské bohyně, s kouzelníkem Merlinem a obrátí se na Igraine, vévodkyni z Cornwallu, která se má stát matkou vyvoleného krále. Otcem však nemá být její manžel Gorlois, ale muž se znamením draka, rytíř Uther, kterého jí Gorlois představí na zasedání rady. Ten se také s pomocí intrik a kouzel opravdu stane otcem malého Artuše. Chlapec se starší nevlastní sestrou Morgaine se stane nejdůležitější postavou ve hře Vivian a Merlina. Ještě jako děti jsou odvedeni od rodičů, a zatímco Vivian vychovává Morgaine jako svou nástupkyni, Merlin připravuje Artuše pro roli krále. Po Utherově smrti se stane králem, když přísahá věrnost bohyni Avalonu a získá její podporu i magický meč Excalibur, s jehož pomocí zasáhne do bitvy proti Sasům a zvrátí její výsledek na stranu Britů. Při korunovaci slíbí věrnost Avalonu i Bohu a vezme si za ženu křesťanskou princeznu Guinever. Lid je nadšen a zdá se, že nastává nová éra.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Mlhy Avalonu
Za vlady krale Artuse ovladalo Britske kralovstvi pohanske nabozenstvi, na ostrove Avalonu v cele s jeho nejvyssi knezkou Viviane. Po prichodu kres?anstvi a jeho rychlem rozsireni po Zemi, se lide od bohyne zacinaji odvracet a jeji risi hrozi zanik. Aby odvratila blizici se pad, naplanuje Viviane zachranu Avalonu prostrednictvim sve netere Morgany...
Zcela novy uhel pohledu na Artusovskou legendu. Slavne udalosti, legendarni postavy magie a krvave reze, pohledem zeny.

Autor/Zdroj: /DVD


Lidé na Britských ostrovech udatně bojují proti barbarům. Jejich bída a strádání však nedává mnoho nadějí na zlepšení rostoucích sporů mezi novou křesťanskou vírou a starým pohanským náboženstvím, jež si v království vybudovalo silnou pozici.
*****
Viviane, dáma od jezera, nejvyšší kněžka mlhami zavaleného ostrova Avalonu, ovládla jeho pohanský lid a řídila neviditelný a tajemný svět. Jak křesťanství nabývalo na síle, stále více lidí se od Bohyně odvracelo a její říše se stávala nesnesitelnou dokonce i pro její stoupence. Viviane však plánuje záchranu Avalonu prostřednictvím své neteře Morgany, kterou do mýtů zasvětí a vycvičí ji, aby sledovala dvojí cíl: zachránit Avalon a nadále manipulovat králem Artušem.
28. Letní filmová škola

Autor/Zdroj: /28.LFŠ


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Banánové rybičky (1999) [TV po...

01:20 - 01:50

4 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - První dny

00:55 - 01:30

29 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

01:00 - 02:00

24 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:30 - 01:30

54 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jsem proti (Jestem przeciw)

Jsem proti
Jestem przeciw

Naposled navštívené:
Jsem proti (Jestem przeciw)

Jsem proti
Jestem przeciw