Zari
ohodnotit

Mlčící hvězda

Der schweigende Stern

Další název:
Der Planet des Todes; First Spaceship on Venus; Milczaca gwiazda; Molczaci Krzydla
Země:
Rok:
1960
Délka:
93 minut
„Německo-polský utopický film podle románu S. Lema - Astronauti.“
Popis / Obsah / Info k filmu Mlčící hvězda
Tento film režisérů Hieronima Przybyla a Kurta Maetziga je adaptací románu Astronauti od polského spisovatele Stanislawa Lema. Vznikl roku 1960 v polsko - východoněmecké koprodukci a jednu z rolí si v něm zahrál i český herec O. Lukeš.

Na základě nových výzkumů proslulé Tunguzské katastrofy je objeveno, že tehdejší výbuch nebyl způsoben pádem komety ani meteoritu, ale že jeho příčinou byla s největší pravděpodobností havárie kosmické lodi, pocházející z Venuše. Brzy nato startuje ze Země Cosmokrator, vesmírné plavidlo s mezinárodní posádkou zkušených astronautů a věhlasných vědců. Jejich úkolem je dosáhnout planetu Venuši a případně i navázat styk s jejími obyvateli. Skutečně se jim podaří k Venuši doletět, ale k jejich zklamání je vítá už jen zlověstné ticho. Při průzkumu zpustošeného povrchu planety postupně odkrývají její zlověstné tajemství: a sice, že zdejší civilizace podlehla zkáze vlastní vinou, v pekelném ohni nesmyslně rozpoutané atomové války.


Autor: green-tea

Popis / Obsah / Info k filmu Mlčící hvězda
POZOR SPOILER

V poušti Gobi je v čase zavlažovacích prací nalezen kus horniny. V něm je nalezena cívka mimozemského původu. Profesor Hawling Harringway z USA prohlašuje, a má to prý potvrzeno, že tunguzský meteorit byla kosmická loď z jiné planety. Profesor Orloff spojuje nález v Gobi s oním meteoritem. Je to prý část té kosmické lodi. Cívka obsahuje dokumenty v neznámém jazyce, který se pokusí rozluštit profesor Tchen Yu. Pomáhat mu bude spousta lidí, ale také především profesor Sikarna. Zatím se to nedaří, ale je známo, odkud mimozemské plavidlo pochází. Z Venuše. Jenže odtamtud se nikdo neozývá, je tam ticho. Proč? A tak jednoho dne Světová federace pro výzkum Vesmíru rozhodne, že kosmická loď Cosmotrator nepoletí na Mars, ale poletí právě k Venuši.

Osmičlennou posádku tvoří černoch Talua, hlavní inženýr profesor Durand, lékařka Sumiko Ogimura, Robert Brinkmann, Orloff, Harringway, Tchen a Sikarna. A také robotek Omega. Raketa startuje a v kosmu se dostane mezi meteory a jeden zničí brzdící jednotku. Tato je opravena a letí se dál. Je rozluštěn zbytek zprávy z cívky. Venušané si planetu zničili sami a chystá se útok na Zemi. Posádka přemýšlí nad návratem, ale pak tento návrh zamítne a pokračuje k Venuši. Když jsou u ní, bere si Brinkman clorocopteru a přistává na jejím povrchu. Zde na něj někdo útočí, a on po pádu narazí na mini robotky. Pak přistanou ostatní a naleznou kouli hodně podobnou golfovému míčku. A Sikarna je přesvědčen, že skleněný les není biologický, ale že to enormní energetický projektor schopný zničit vše živé v neuvěřitelném rozsahu a dosahu. Kosmonauté objevují stavby, ale něco živého stále ne. Teprve až objeví vchod do skály, narazí na spoustu zajímavých věcí a polotekutou hmotu - černé bahno, která je začne pronásledovat. Pak se v „lese“ začne zvyšovat energie a posádka objeví stíny, které z Venušanů zbyly po jaderné explozi. Posádka odhalila, co se tu stalo a proto by mohli spokojeně odletět. Jenže ono to asi nepůjde tak lehce, navíc je Harringway zraněný…


Autor: Pitryx

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Četnické humoresky (1997) [TV ...

20:10 - 21:35

55 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - Tělo v mé hlavě

21:05 - 22:15

0 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

20:20 - 21:40

45 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:45

50 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Rambo: Do pekla a zpět (Rambo)

Rambo: Do pekla a zpět
Rambo

Naposled navštívené:
Rambo: Do pekla a zpět (Rambo)

Rambo: Do pekla a zpět
Rambo