Zari
ohodnotit

Mistr zločinu

Criminal

Další název:
Zločinec
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
87 minut
„Když přijdete na to, jak to bylo, už je pozdě.“
Popis / Obsah / Info k filmu Mistr zločinu
Mladý zlodějíček Rodrigo se seznámí s mnohem zkušenějším zlodějem Richardem. Ten ho vezme pod svá křídla a učí ho různé triky, protože si myslí, že Rodrigo si počíná stále jako začátečník. Mladík je ochoten udělat cokoliv pro svou rodinu a v oboru zločinu všemi mastmi mazaný Richard je zase ochoten udělat cokoliv své rodině! Jeden chce zachránit svého otce a ten druhý zbohatnout za každou cenu. Dvojice bývalých kriminálníků udělá pár výnosných fušek. Jejich velká chvíle nastane, když chce Richard s pomocí mladého Rodriga a sestry Valerie podvést irského boháče Hannigana, jenž sbírá vzácné ceniny. Richardovým problémem však je, že chce podvést úplně každého, včetně svých parťáků. Kdo se z nich ale nakonec ukáže jako zkušenější a prohnanější?

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Mistr zločinu
Argentinská kriminální komedie Devět královen (2000) slavila divácké úspěchy nejen doma ale také v zahraničí a dokonce si našla cestu i do českých kin. Není proto divu, že v Hollywoodu zanedlouho vznikl remake, nazvaný Mistr zločinu (2004). Jeho režie se ujal debutující Gregory Jacobs, do té doby asistent na většině snímků Stevena Soderbergha, který film nejen produkoval ale také se anonymně podílel na jeho scénáři (pod pseudonymem Sam Lowry). Mistr zločinu je ze stejného soudku jako populární tituly Podraz, Vabank nebo Dannyho parťáci. Jeho protagonistou je zkušený podvodník Richard (John C. Reilly v jedné ze svých vzácných hlavních rolí), který s pomocí mladého Rodriga (Diego Luna) a sestry Valerie (Maggie Gyllenhaalová) chce podvést irského boháče Hannigana (Peter Mullan), jenž sbírá vzácné ceniny. V původním snímku šlo o padělané známky (titulních devět královen), tady o vzácný stříbrný certifikát prezidenta Monroea. Richardovým problémem však je, že chce podvést úplně každého, včetně svých parťáků. Právě to ale drží diváka v napětí až do samotného závěru.
Česká televize


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Mistr zločinu
John C. Reilly (Chicago), Diego Luna (Y Tu Mama Tambien) a Maggie Gyllenhaal (Secretary) se nám představí ve spletitém snímku odehrávajícím se v současném L.A.
V centru děje se ocitá mimořádně podivná dvojka podvodníčků: latinsko-americký mladík, který je ochoten udělat cokoliv pro svou rodinu (Luna) a třicetiletý v oboru zločinu všemi mastmi mazaný běloch (Reilly), který je ochoten udělat cokoliv své rodině! Jeden chce zachránit svého otce. Ten druhý chce zbohatnout za každou cenu. Takže v okamžiku, kdy oběma zkříží cestu jeden z nejcennějších kousků americké měny (padělaná Monroova peněžní stvrzenka) v celé historii USA, se neobejdou jeden bez druhého. Výsledkem může být jen průšvih. Všechno, co musí udělat, je jednoduše prodat stvrzenku. A v tom právě spočívá problém. Jediná osoba schopná pomoci - pletichářova sestra (Gyllenhaal) - je nenávidí. Oba stejným dílem.
DVD Express


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Devět královen (2000)

 Devět královen (2000)
Devět královen n
Nueve reinas
Žánr: komedie / krimi
Země: Argentina
Režie: Fabián Bielinsky

(---)

TV Program

ČT1 - Skalpel, prosím (1985)

14:30 - 16:25

65 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

ČT2 - Kvarteto

15:20 - 15:50

15 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

5 minut již uběhlo
82 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

5 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

Reklama