Duben
ohodnotit

Mise v ohrožení

The Dish

Další název:
The Dish - Verloren im Weltall; Swiat na talerzu
Žánr:
Země:
Rok:
2000
Délka:
100 minut

Obsah filmu Mise v ohrožení

 
Píše se rok 1969. A největším dobrodružstvím toho roku bylo bezesporu přistání prvních lidí na Měsíci. Tento příběh vypráví ovšem o výpravě Apolla 11 z odlišného konce...z druhého konce planety. Když NASA vyslala astronauty k Měsíci, bylo nutné zajistit satelitní spojení i s jižní polokoulí. A jako vhodné místo bylo vybráno australské městečko Parkes, kde byl doprostřed ovčí farmy vybudován obří satelit, který měl zajistit nepřetržité spojení s Apollem. A právě osudy lidí, pracujících na této "stanici" sledujeme, přičemž o zábavu rozhodně nouze není. Jak už říkal Murphy..."Když se něco může pokazit, pokazí se to."

Autor: rankinfitch
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Rob StichRob Stich  
hraje:
Sam NeillSam Neill.....Cliff Buxton [52]   
Bille BrownBille Brown.....Předseda vlády [48]   
Kevin HarringtonKevin Harrington.....Ross "Mitch" Mitchell [40]   
Tom LongTom Long.....Glenn Latham [31]   
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Mise v ohrožení >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.5.2018
Zajímavě skromný snímek ze zákulisí   historického přistání prvního člověka na   Měsíci. Přesněji řečeno, co všechno se   dělo, aby lidstvo mohlo celou událost v   přímém televizním přenosu vidět a hlavně   slyšet slavná slova Neila Amstronga: “Je to   malý krok člověka, obrovský skok pro   lidstvo.” Snímek natočený na základě   skutečných událostí přináší pohled na   jednu z největších událostí v historii   lidstva svěžím dojmem a zase krapet z jiného   úhlu. Nechybí humor, přirozenost a zásadovost.   Kdo by kdy řekl, že taková anténa měla kvůli   signálu nejlepší místo uprostřed ovčí   farmy. Snímek vypadá sice televizně, avšak   zpracováním věrohodně. K tomu dopomohly   hlavně autentické záběry vesmírné agentury   NASA. Takže rok 1969, Apollo 11, přistání na   Měsíci a snaha o televizní přenos. Snímek   přináší zcela přirozený příběh s   dramatickými i humornými okamžiky.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.11.2009
Báječný, milý a moc příjemný film, který   sleduje první přistání na Měsíci z trošku   odlišného konce, než jsme byli dosud zvyklí.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.9.2005
Přes závažnost počinu lidstva nejde o nijak   strhující drama. Film má de facto   dokumentární charakter - ocení jej nejspíš   technicky založený divák. Při průšvihovém   hledání ztracené polohy Apolla 11 na obloze se   opět potvrdí veliká moudrost: geniální   řešení bývá to nejjednodušší.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190576
Osobností: 697871
Fotografií: 764035
Plakátů: 376670
Obsahů a biografií: 178303

Poslední komentáře

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Bílý lotos (2021) [TV seriál]

Bílý lotos
Celkem zajímavý počin,   plný osobitých osůbek a   rádoby překvapivých   závěrů (které jsou ale   poměrně dost dobře   předvídatelné). V druhé více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10

Alenka v říši divů (1999) [TV fi...

Alenka v říši divů
Chtěl jsem si na stará   kolena rozšířit vědomosti   a poprvé v životě vidět   "nějakou Alenku". No vybral   jsem si toto dílko a čert   ví, více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10