Miliónový brouk (1979)

Miliónový brouk (Piedone d'Egitto)
76.8 %
 
 

Piedone d'Egitto

Další název: Miliónový chrobák (SK)

    Žánr: akční / krimi / komedie
    Země: Itálie
    Premiéra v ČR: 4/1983        
    Délka: 104 min.
„Případ vraždy mladého Araba.“
Neapolský policista Rizzo přezdívaný Velká noha právě úspěšně dořešil případ v Johannesburgu, kde poněkud razantnějším způsobem převychoval překupníky a pašeráky narkotik. Po dobře odvedené práci si chtěl trochu odpočinout, ale místo toho se musí okamžitě pustit do dalšího případu. Tentokrát se vydává po stopách vrahů mladého Araba Omara Hakima a současně únosců, kteří se zmocnili botanika Cerulla. Ten se nechal jen pár dní před únosem slyšet, že objevil brouka, s jehož pomocí bude možno odhalit dosud skryté prameny nafty. Během vyšetřování Rizzo zjistí, že v únosu má prsty známý podvodník přezdívaný Švéd, který se právě chystá do Káhiry. Na takovém výletě Rizzo samozřejmě nesmí chybět _ k velké radosti Švéda, jenž o hromotlukovu přítomnost ani trochu nestojí. Ale ani policista to nemá jednoduché. Cestou se musí vyrovnat nejen s přítomností horlivého kolegy Caputa a černouška Boda, ale také s řadou vražedných útoků, které proti němu a jeho přátelům podnikají muži v hnědých burnusech a červených turbanech. Rizzova cesta plná rvaček, honiček a pěstních soubojů vede až k původci všeho zla, zrádnému Zakarovi, jenž se chce zmocnit profesorova tajemství a pak se zbavit všech svědků  Autor: liko

režie:
Steno
 
 
hraje:
Bud Spencer (Inspektor Rizzo), Enzo Cannavale (inspektor Gaetano Caputo), Baldwyn Dakile (Bodo), Angelo Infanti (Hassan), Cinzia Monreale (Connie), Karl-Otto Alberty (Švéd), Robert Loggia (Barns), Venantino Venantini (Ferdinando Ruotolo), Mimmo Poli (cestující v letadle vedle Caputa), Leopoldo Trieste (Cerullo), Vincenzo Maggio (Coppolův kamarád), Adel Adham (Elver Zakar), Mahmoud Kabil (poručík Kebir, přítel Connie), Ester Carloni (prodavačka cigaret), Arnaldo Fabrizio (liliput Maghere, prodavač koberců)
 
 
scénář:
Steno, Massimo Franciosa, Adriano Bolzoni
 
 
kamera:
Mario Morra
 
 
hudba:
Guido De Angelis, Maurizio De Angelis
 
 
kostýmy:
Sartoria Russo, Luciano Sagoni
 
 
střih:
Carlo Bartolucci
 
 
zvuk:
Mario Bramonti
 
 
dabing:
Marie Fronková (režie české verze), Rudolf Hrušínský (Inspektor Rizzo), Stanislav Fišer (Caputo), Ljuba Krbová (Connie), Rudolf Hrušínský (Bodo), Miroslav Moravec (švéd), Vladimír Hrubý (profesor Cerullo), Zdeněk Ornest (Burns), Jan Kanyza (Hassan), Jan Pohan (Elver Zakar), Jiří Prager (lilipután Magere), Jiří Štěpnička (poručík Kevir), Vlastimil Hašek (Ferdinando Ruotolo), Jiří Ptáčník (Omar Hakim), Ladislav Županič (nájemný vrah), Miroslav Středa (první únosce), Jiří Zavřel (druhý únosce), David Vejražka (letištní průvodce), Ladislav Krečmer (cestující v letadle), Zdeněk Blažek (průvodce v muzeu), Ludmila Roubíková (Maria, donašečka), Josef Velda (Don Carmine), Ladislav Kazda (Hamed)
 
 
zvláštní efekty:
Enrico Pinto
 
 
výprava:
Enzo Bulgarelli
 
 
asistent střihu:
Vincenzo Di Santo
 
 
režie českého znění:
Irena Skružná (+ dialogy)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.