Medvěd pro hosta (1972) [TV film]

Medvěd pro hosta
67.5 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Československo
    Délka: 39 min.
„Původní televizní komedie z vesnického prostředí.“
Režisér Vít Olmer natočil v roce 1972 televizní komedii o tom, jak v malé obci, v Medvědí studánce, se občané chystají přivítat svého krajana, který je v Itálii starostou. Carlos (Zdeněk Dítě), se ve svých dopisech rozepisuje o tom, jak skoluje jednoho medvěda za medvědem, proto se předseda (Ilja Prachař) a výbor rozhodne, že pro vzácného hosta jednoho medvěda připraví. Ale není to jednoduché medvěda sehnat, ať hledat u cirkusu u klecí (Josef Hlinomaz), nebo v zoologické zahradě.

Vypomůže zaměstnanec ZOO (Josef Dvořák) a jednoho starého, nemocného medvěda zajistí. Co čert nechtěl. Omylem se stalo, že se medvěd vyměnil a je připraven mladý medvěd - nebezpečné zvíře. Pánové po cestě na loviště si dobře doplňují tekutiny a láhev slivovice je brzy vypitá. A každý ví, že alkohol rozvazuje jazyk, milému hostovi se přiznají k malému podvodu. Všechny pochyby o lovu si chlapi vysvětlí a večer si pohodově posedí u ohně, kde se opéká pečínka..

V komedii můžeme také vidět herce: Stellu Zázvorkovou, Lídu Roubíkovou, Františka Husáka, Josefa Beyvla nebo Lubomíra Kostelku..  Autor: jarda53

režie:
Vít Olmer
 
 
hraje:
Ilja Prachař (role neurčena), Lubomír Kostelka (role neurčena), Zdeněk Dítě (role neurčena), Stella Zázvorková (role neurčena), Josef Beyvl (role neurčena), Ludmila Roubíková (role neurčena), František Husák (role neurčena), Josef Hlinomaz (krotitel), Alena Kreuzmannová (role neurčena), Josef Dvořák (zaměstnanec ZOO)
 
 
scénář:
Jiří Melíšek
 
 
kamera:
Petr Prokop
 
 
hudba:
Jiří Šust
 
 
kostýmy:
Marta Kadlečíková (návrhy kostýmů)
 
 
střih:
Ivana Davidová
 
 
zvuk:
Blažej Bernard
 
 
II. kamera:
Jan Ondrák
 
 
masky:
Ladislav Bacílek
 
 
dramaturgie:
Jarmila Hampacherová
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Petr Brada
 
 
asistent vedoucího výroby:
Ivana Šislerová
 
 
výprava:
Josef Pavlík
 
 
vedoucí výroby:
Václav Hájek
 
 
skript:
Magda Ratajová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.