Mazurka lásky (1957)

Mazurka lásky (Mazurka der Liebe)
90 %
 
 

Mazurka der Liebe

Další název: Žebravý student; Der Bettelstudent

    Žánr: hudební / romantický / komedie
    Země: NDR
    Délka: 87 min.
„Německý hudební film podle známé Millöckerovy operety "Žebravý student".“
Německý režiser Hans Müller se v roce 1957 režijně poddílel na zfilmování operety Carl Millöckera – Žebravý student, která dostala filmový název – Mazurka lásky. Příběh se odehrává v roce 1703 v Polsku. Země je vyčerpaná po dlouhých válkách. Polská šlechta a inteligence v čele se studenty chtějí bojovat za svobodu své země. Simon je údajně také student, a s Janem, který si na studia přivydělává zpěvem a hrou na kytaru, a jeho kamarády se smlouvají na povstání proti guvernérovi, který potlačuje veškerou svobodu.
V Krakově se setkává s guvernérem Ollendorfem také hraběnka Kowalska, která má dvě dospělé dcery Lauru a Broňu. Ollendorfovi se líbí krásná Laura, a začne jí obtěžovat svými návrhy. Ta se mu vysměje, a guvernéra tvrdě urazí a tím se dotkne jeho ješitnosti. Ten přísahá pomstu, a donutí Simona, který byl zatčen za pobuřování, aby se vydával za knížete, a o hraběnku se ucházel. Jenomže Simonovi se nelíbí matka, ale dcera Laura a Jan zase našel zalíbení v Bronislavě. Domluví se s Janem, že budou ve frašce pokračovat a „splní“ guvernérův příkaz. Zatím co se schyluje k svatbě, Poláci připravují povstání a svržení nadvlády…

MartaH.clara.b  Autor: clara.bow

režie:
Hans Müller
 
 
hraje:
Jarmila Kšírová (hraběnka Palmatica Nowalska), Christiane Kubrick (Laura), Albert Garbe (plukovník Ollendorf), Bert Fortell (Simon), Eberhard Krug (Jan), Katharina Mayberg (Bronislawa), Michael Gunther (von Rochow), Kurt Mühlhardt (von Henricci), Charles Hans Vogt (Onouphrie), Jochen Diestelmann (poddůstojník Anfstein, povstalec), Hildegard Distelmann (markytánka), Rolf Bergmann (důstojník), Maximilian Larsen (slepý žebrák), Christiane Kubrick (Laura (jako Susanne Christian)), Otto Stübler (Enterich), Herbert Köfer (prodejce medu), Curt Lucas (starosta), Hans Wehrl (Roman), Joe Schorn (voják), Josef Titze (důstojník), Gerhard Einert (důstojník), Hildegard Geißler (servírka), Georg Irmer (dirigent), Manfred Krug (mladík), Günter Pahlow, Paul Rainer (zpívající důstojník), Paul Scholz, Kurt Schäfer (učitel šermu), Walter Seidel (hlídač ve vězení), Herbert Weltzel (hostinský), Teddy Wulff (jezdec)
 
 
scénář:
Adolf Arthur Kuhnert
 
 
kamera:
Karl Plintzner
 
 
hudba:
Karl Millöcker, Gerd Natschinski
 
 
výprava-architekt:
Erich Zander
 
 
kostýmy:
Walter Schulze-Mittendorf
 
 
střih:
Helga Emmrich
 
 
vedoucí produkce:
Harry Studt
 
 
mluví:
Charles Geerd (zpěv)
 
 
asistent režie:
Rita Arendt
 
 
fotograf:
Herbert Kroiss
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.