Zari
ohodnotit

Max Manus

Další název:
Frihedskæmperen Max Manus (DK) / Max Manus: Man of War
Rok:
2008
Délka:
118 minut

Obsah filmu Max Manus

 
Osud Maxe Manuse, vůdčí osobnosti norského domácího odboje, začíná film sledovat již v době, kdy se jako dobrovolník účastnil sovětsko-finského konfliktu, kde se vůbec poprvé setkal s tvrdým násilím a nesnadným bojem o holý život. Po nacistické okupaci Norska se stává jedním z iniciátorů proslulé odbojové skupiny. Během sabotérských akcí, ale i kvůli nacistické represi přichází o život mnoho jeho přátel. A Manus nechce být tím, kdo přežije jako válečný hrdina. Biografický snímek patří mezi nejambicióznější projekty norské kinematografie několika posledních let. Dramatický příběh, technicky zvládnuté akční scény, ale také citlivý pohled na...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

jmokr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.3.2019
Zajímavý film, který je rozhodně dobře   natočený, místy dost syrový a mrazivý.   Představuje středoevropanům neznámou a   pomíjenou část 2WW. Nečekejte spektakulární   scény, zato dostanete přesvědčivé, jakoby   civilní, herecké výkony. Byli vybráni i   typově odpovídající herci - viz závěrečné   titulky. Ano, film možná působí trochu nudně,   ale zřejmě je to dáno tím, že se autoři   přidrželi reality. Film stojí za vidění, ale   jednou vidět asi stačí.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.1.2018
Další snímek pojednávající osudy   válečného hrdiny z dob druhé světové války,   tentokrát však neobvykle z Norska. A že to   norští tvůrci mysleli setsakramentsky vážně   je vidět na vysokém rozpočtu. A film stojí za   to shlédnout. Příběh je vzrušující a   podmaniví. Samozřejmě se to neobešlo ani bez   obvyklých tvůrčích soukolí, jako třeba   nedostatečný vývoj určitých postav či jisté   dějové nesrozumitelnosti, ale který film je   dokonalý. Max Manus, vlastním jménem Maximo   Guillermo Manus byl nejúspěšnější a   nejproslulejší norský odbojář v období   německé okupace Norska za 2. světové války a   tak není divu, že Norové o něm natočili film   s takovou péčí. Nevyhnuli se ani dosti drsných   scén a je to dobře. Dnes mnoho lidí nemá ani   potuchu, jak vypadala v oné době neskutečná   hrůza a strach. Film má svůj potenciál a   nezaslouží si být bez povšimnutí.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.1.2016
Ucházející válečné drama, kde se podíváme   na norský odboj a člověka, který byl asi v   Norsku pojem. Film není špatný a je solidně   natočený, nepůsobí levně a odfláknutě, ale   chybí více napětí a snesl by i méně   nudnějších míst. Ale jistě stojí za   vidění.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Max Manus (2008)Max Manus (2008)Max Manus (2008)Max Manus (2008)
Reklama