Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Maska smrti
Vyšetřovatel s poněkud pošramoceným morálním kreditem sleduje ženu, která je vražedkyně a vyděračka. Tělesná přitažlivost je ale silnější než profesionální odstup a oba aktéři se během dlouhých let sledování dostávají do hry, v rámci níž čeká na diváka i postavy nejedno překvapení.
Thriller Maska smrti navazuje na osvědčená schémata nového noirového filmu, ze kterého tradičně žádná postava nevyjde úplně čistá a bez následků, zvláště když jde o posedlost, voyeurismus a nevypočitatelné ženské postavy.
Režisér Stephen Elliot se proslavil zejména obskurní "trans" komedií Dobrodružství Priscilly, královny pouště a v Masce smrti se ve své kariéře ojediněle zaměřil na úplně jiný žánr.
Hlavní role osudově spojeného "páru" si ve snímku z roku 1999 zahráli Ewan McGregor (Star Wars, Moulin Rouge, Andělé a démoni) a Ashley Judd (Sběratel polibků, Dvojí obvinění, Frida).


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Maska smrti
Ewan McGregor hraje agenta britské tajné služby, který sleduje muže podezřelého z finančních machinací. Jednoho večera je ale jeho cíl zavražděn neznámou ženou (Ashley Judd). McGregor se rozhodne ji sledovat a zbytek filmu ho pozorujeme, jak se za ní honí po celých Spojených státech.
Navzdory známým hercům v hlavních rolích je Maska smrti vcelku podprůměrný thriller, který to na nás hraje hned na několika frontách najednou. Najdeme tu lákavé téma voyerismu, k tomu spoustu moderní techniky a taky trochu rádoby psychologie, a všechno dohromady to působí značně nevábně.
McGregor i Judd navíc podávají ve svých rolích výkony velmi matné, a tak od úplného dna zachraňují Masku smrti dvě věci: několik zajímavých filmařských nápadů v první polovině a malá rolička Jasona Priestleyho (Brandon z Beverly Hills), který hraje tak mizerně, až je to svým způsobem zábavné...
Jan Rudovský Total Film 2000/4/94

Autor/Zdroj: Rudovský Jan/Total Film


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama