Zari
ohodnotit

Manželství po italsku

Matrimonio all'italiana

Další název:
Mariage à l'italienne; Marriage Italian-Style
Žánr:
Země:
Rok:
1964
Délka:
99 minut
„Co vše musí podstoupit prostá žena, aby dostala k oltáři zhýralého boháče?“
Popis / Obsah / Info k filmu Manželství po italsku
V režii slavného Vittoria De Sicy brilantní komedie Manželství po italsku, kde hlavní role ztvárnili Sophia Lorenová a Marcello Mastroianni.
Domenico Soriano je obchodník a ctitel krásných žen. S mladinkou Filumenou Marturano se setkal během II. světové války v jednom neapolském nevěstinci. Jejich cesty se načas rozešly, ale po válce se setkají znovu. A to byl začátek 22 letého vztahu, ve kterém se Filumena stala jeho milenkou a důvěrnicí, a vedla i jeho obchody. Najednou ale po všech letech, kdy doufala, že s ní Domenico konečně uzavře manželství, si tento přiveze jistou mladou dámu, se kterou se hodlá oženit...tak toto nenechá Filumena jen tak a pouští se do boje....
Tento film - nominovala Americká filmová akademie v roce 1964 na Oscara, a o rok později získali producent C. Ponti a oba hlavní představitelé Donatellova Davida.

MartH-claraB


Autor: clara.bow

Popis / Obsah / Info k filmu Manželství po italsku
Domenico Soriano je úspěšný obchodník a v podání Marcella Mastroianniho též neodolatelný ctitel ženských půvabů. Mladičkou Filomenu potkal v jednom neapolském nevěstinci uprostřed druhé světové války. Pak se jejich cesty nakrátko rozešly, aby se však po válce náhodou potkali znovu a tehdy se zrodil vztah, který vydržel 22 let. Filomena se stala jeho milenkou a v době, kdy byl Domenico na cestách, dokonce vedla jeho obchody. A po všech těch letech si jednoho dne ten starý kocour přijde, že se ožení s nějakou mladou holkou! To tedy Filomena nemůže nechat jen tak!

Nesmrtelnou filmovou adaptaci divadelní komedie Eduarda De Filippa "Filumena Marturano" natočil v roce 1964 slavný italský režisér Vittorio De Sica a do hlavních rolí v něm obsadil Sophii Lorenovou a Marcella Mastroianniho. Americká filmová akademie nominovala film v témže roce na Oscara a o rok později získali producent Carlo Ponti i oba hlavní představitelé Donatellova Davida.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražda v zastoupení (1987) [TV...

07:05 - 08:20

71 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Odysea: Mýtus nebo realita?

07:45 - 08:40

31 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

08:15 - 09:30

1 minut již uběhlo
74 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:15 - 08:45

1 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Reklama