Zari
ohodnotit

Malá princezna

Little Princess

Žánr:
Rok:
1995
Délka:
97 minut
„Zachrání malá Sára své království?“
Popis / Obsah / Info k filmu Malá princezna
Píše se rok 1914 a v indickém městě Simla prožívá své šťastné dětství veselá a chytrá desetiletá dívenka Sara Crewe. Žije se svým bohatým, ovdovělý otcem, který slouží jako důstojník u britské armády. Štěstí a pohodu Sářina života však zničí první světová válka. Kapitán Crewe musí do boje, a proto Saru pošle do New Yorku do stejné školy pro dívky, kterou před lety navštěvovala její matka. Ředitelkou školy je slečna Minchinová, strohá zlostná žena, která institut řídí pevnou rukou. Přísný řád a pořádek, jenž ve škole vládne, není nic pro Saru, vychovanou v hrdosti, sebevědomí a volnosti. Dívenka se tak stává věčným narušitelem zaběhnutého řádu a slečna Minchinová ji brzy z celého srdce nenávidí. Sara je však bohatá, a tak si netroufá dát své pocity otevřeně najevo. To všechno se však změní v okamžiku, kdy kapitán Crewe zahyne v boji a jeho majetek je zadržen britskou vládou. Žalem zdrcená Sara ztratí veškerá privilegia a slečna Minchinová zahájí velké a cílené tažení, které má rozdrtit dívčina nezdolného a tvořivého ducha. To však není tak jednoduché, protože díky odvaze, představivosti a laskavosti, překonává Sara všechny potíže, které jí slečna Minchinová i osud staví do cesty a získá na svou stranu i ostatní dívky.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Malá princezna
Snímek vypráví kouzelný příběh, který probouzí divákovu fantazii a inspiruje jeho sny. Tento proslavený film byl natočen podle oblíbené předlohy autorky Frances Hodgson Burnettové (Tajemná zahrada (1993)). Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii až do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do přísné internátní školy v New Yorku. Pro ředitelku slečnu Minchinovou představuje Sára věčného rušitele. Ale Sára čerpá sílu z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Malá princezna
Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní.

Zdroj: sms.cz


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražedné šifry: San Francisco

23:10 - 23:55

25 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Návrat Casanovy

22:25 - 00:00

70 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:10 - 00:05

25 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:30 - 00:35

5 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Reklama