Zari
ohodnotit

Malá odbočka

Otklonenie

Další název:
Отклонение; Sidetracked
Země:
Rok:
1967
Délka:
78 minut
Premiéra v ČR:
19.1.1968
„Láskyplný příběh dvou lidí.“
Popis / Obsah / Info k filmu Malá odbočka
Dva lidé, kteří spolu kdysi studovali a měli se rádi, se po mnoha letech náhodně setkávají. Bojan, úspěšný architekt, zabloudí na cestě do Sofie. Při té příležitosti se setkává s Nedou, nyní archeoložkou. Setkání v obou vyvolá dávné vzpomínky, kdy ještě studovali a prožili spolu krátký vztah. Dva lidé, povahově velmi odlišní, kteří spolu nikdy neměli moc společného, zjišťují, že jejich cit ani po tolika letech nevyhasl. Vztah Nedy a Bojana však patří už jen minulosti a vzpomínkám...

Režisér Todor Stojanov o filmu řekl: Zaujala nás myšlenka scénáře, chtěli jsme natočit film, který by byl nejen o lásce. Snažili jsme se, aby byl vážným pohledem na život a na lásku jako součást života, na přeměny, které se dějí v člověku pod vlivem lásky a jejichž výsledkem je zesílení vztahů a vazeb jedince ke společnosti. Chtěli jsme též přivést diváky k úvaze o různých etických a morálních normách, které svazují lásku v naší společnosti. Zajímavý, poetický scénář nás přivedl k tomu, natočit film, který by nikomu nedával rady ani ponaučení, ale byl blízký a srozumitelný každému. Přitom jsme si dali další, ještě vážnější úkol – ukazujíce vzájemný vztah hrdinů, lidí žijících určitou dobu společně, chtěli jsme ukázat též některé vážné problémy a „jistoty“ okolního prostředí. Realizace filmu byla pro mne těžkým a odpovědným úkolem, a to tím více, že jsem byl současně i kameramanem filmu.

Filmový přehled 51–52/1967


Popis / Obsah / Info k filmu Malá odbočka
Bilance střední generace. Inženýr a archeoložka s hořkou nostalgií vzpomínají na svou nedlouhou lásku před patnácti lety. Snímek se jako první v Bulharsku pokusil účtovat s dobou stalinismu. Zvláštní cena poroty na V. MFF v Moskvě.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Černá voda (2023) [TV miniséri...

20:10 - 21:10

33 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

20:00 - 20:50

43 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

20:20 - 21:45

23 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:45

28 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Amber Michaels

Michaels Amber

Naposled navštívené:
Amber Michaels

Michaels Amber