Zari
ohodnotit

Lucie

Další název:
Lucinka; Raport o včerejší bitvě
Žánr:
Rok:
1963
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
10.1.1962

Komentáře k filmu Lucie

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
curil
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.3.2013
Rodilý Plzeňák Josef   Větrovec mluví po ostravsky.   Jako nově jmenovaný ředitel   krachujícího dolu Lucie si   stejně neví rady. Je   zajímavý, jak doma mluví   čistou češtinou a v práci   krátky zobaci. Jinak chlap na   svém místě, nejlepší   dojem ve mně zanechal, když   vykládal hlušinu z vozíků,   ale z kopce padala nejen   hlušina, ale i vozíky. Jinak   nedovedu pochopit, jak jinde   ve světě těžili uhlí,   když neměli nad sebou   stranické orgány a   socialistické brigády. Ale   asi v tom to je, že se tady   překonával jeden rekord za   druhým, což bylo tím   nadšením lidí a chutí do   práce. Bronzový odznak   socialistické brigády malá   ožíračka, stříbrný   "frajeři" velká   ožíračka, a zlatý už byl   spojen s finanční odměnou,   takže super. Jinak film jsem   viděl nyní poprvé a proto   docela radost, protože   český film to je moje, a   jsem rád za všechno.   Režisér Karel Steklý   nezklamal, v těchto tématech   je opravdu špička.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.7.2020
Tak jako to nářečí pana   Větrovce v hlavní roli se   mnou řádně cloumalo. No,   alespoň se člověk zasmál,   když už nic. Jinak jde však   o tvrdou agitku toho   nejhrubšího kalibru.   Překvapila účast a zpěv   pana Matušky.

20200720 8837/8847 ***/6   szi

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama