Zari
ohodnotit

Lovci myšlenek

Mindhunters

Další název:
Mind Hunters / Lovci myšlienok (SK)
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
104 minut
„Cvičení se mění v boj o život a skupina elitních agentů musí ve výcvikovém prostoru najít vraha dřív, než je všechny zabije.“
Popis / Obsah / Info k filmu Lovci myšlenek
Excentrický Jake Harris má pověst instruktora FBI, který své studenty tlačí až na hranici jejich schopností. Právě připravuje sedm ctižádostivých agentů, kteří se chtějí stát experty na vytváření profilů sériových vrahů. Je mezi nimi přirozený vůdcovský typ J.D. Reston, horkokrevná Nicole Willis, kouzelník Bobby Whitman, který dokáže vyrobit cokoli z čehokoli, Vince Sherman upoutaný na invalidní vozík, potrhlý Rafe Perry, spolehlivý Lucas Harper a slabá Sara Moore. Společně s Harrisem se chystají na opuštěný ostrov, který FBI používá jako cvičiště, aby tu prošli závěrečným testem. Na poslední chvíli se ke skupině přidává nezvaný "host", agent ministerstva Gabe Jensen, který je pověřen sledováním Harrisových kontroverzních metod. Celá skupina je vrtulníkem přepravena na ostrov Oniega poblíž virginského pobřeží, kde je vybudováno kompletní malé město plné figurín, plné terčů a rekvizit potřebných k výcviku agentů. V rámci programu jsou odříznuti od okolního světa. Jejich úkolem je najít místo činu, vypracovat profil vraha přezdívaného "Loutkář" a podniknout kroky k jeho dopadení. Úderem desáté hodiny se tréninková simulace mění ve skutečný boj o život. Agenti se pokusí z ostrova uniknout na lodi, jejich pokus je však zmařen výbuchem nastražené nálože. Poté, co s pomocí termovize prohledají ostrov od jednoho konce ke druhému, si uvědomí, že vrahem musí být jeden z nich. Nedůvěra roste, a agenti se - jeden po druhém - stávají obětí rafinovaných a vynalézavých smrtících pastí.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Lovci myšlenek
POZOR, SPOILER

V autě pospává mladá dívka Sára. K ní se někdo blíží, ale je to jen její kolega J.D.Reston. Oba jsou agenti FBI, jsou zrovna v akci. Při ní se pak dostanou do opuštěného domu. Zde nalézají indicie, že hledaná osoba je zde, ale vzápětí jsou napadeni a přijdou o život. Oba se jen těžce zvedají. Ano, bylo to jen cvičení, které jejich cvičitel Jake Harris dohání až k naprosté dokonalosti. Ti dva se dopustili chyby a Harris jim to také dá hned najevo. Ovšem tím jejich cvičení nekončí.

Nyní jsou oba na ostrově Oniega ještě s pěti kolegy a Harrisem. Ale je zde navíc černoch, křížovkář a detektiv Gabe Jensen. Kolegové Sáry a J.D. jsou invalida na vozíčku Vince Sherman, hezká Nicole Willis, potrhlý Rafe Perry, spolehlivý Lucas Harper a poslední je kouzelník Bobby Whitman. Ještě včera seděla tato skupinka v baru a odhadovala návštěvníky, co jsou zač. Nyní mají vytvořit profil sériového vraha, což je ovšem jejich specializace. Na zcela pustém ostrůvku jim bude určeno místo činu a zbytek je na nich. Ukáže se, že J.D. a Nicole spolu mají poměr.

Druhý den se začíná pracovat. Na jednom místě najdou agenti mimo jiné dominovou skládačku, která se zbortí a shodí láhev s tekutým dusíkem. Ta vypustí svůj obsah na J.D. a ten to má za sebou. Doopravdy.

Agenti tedy vniknou do skladu zbraní a začínají se pořádně rozhlížet. Už nyní se do všech vkrádá nedůvěra k ostatním. Jenže do mdlob upadnou všichni. Když se proberou, tak zjistí, že dalšímu z nich mezitím někdo odsál krev a upižlal hlavu. Zbývá jich již jen pět. A opět mají omezený čas na to, aby našli další past. Nejvíce podezřelý je Gabe. Proto je připoután k potrubí a zavřen s vozíčkářem do jiné místnosti. Mezitím agenti luští význam krví napsaných číslic. Vince spouští další past, ale Gabe mu na posledních chvíli zachrání život. Jenže pak sem přijdou ostatní a Bobby se svou přičinlivostí připraví o život. Pak parta přijde na význam svítících písmen na jejich oděvech, ale moc jim to nepomůže. Akorát se nejvíce podezřelou stává Sára, protože za nehty mrtvého byla její krev. Jenže vzápětí přichází o život Nicole. Stačila k tomu jediná cigareta. Zbylá trojice nalézá mrtvého Harrise a Vince je mezitím zavřen v chladicím boxu. Mezi trojicí dochází k přestřelce, ve které je zastřelen Lucas. Vince je venku z boxu a střílí také. Sára jej pak najde ve výtahu. Následně míří zbraní na posledního přeživšího a netuší, že se dočká několika překvapení…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Lovci myšlenek
Na začátku filmu probíhá tréninková akce dvou detektivů J. D. Restona (Christian Slater) a Sary Moore (Kathryn Morris). Nedopadne úspěšně a jejich šéf a cvičitel Jake Harris (Val Kilmer) je moc nepochválí. Oba detektivové patří do jeho výběrové skupiny. V ní jsou i Bobby Whitman (Eion Bailey), Rafe Perry (Will Kemp), Lucas Harper (Johny Lee Miller), Nicole Willis (Patricia Velasquez) a na invalidní vozík připoutaný Vince Sherman (Clifton Collins Jr.). Tuto skupinu Harris vede a učí je pátrat po těžkých zločincích a zvládat velmi obtížné situace.

Na jeden víkend před zkouškami je Harris odveze na tréninkový ostrov Oinega, aby tady vyšetřili fiktivní vraždu, identifikovali fikt. vraha a sestavili jeho psychologický profil. Každý ze sedmi detektivů má svou specifickou vlastnost a Harris je učí je využívat. Tento úkol je to má naučit. Protože na ostrově budou sami a budou se muset spolehnout jenom na sebe. Harris je upozorní také na tzv. loutkáře, jenž tam bude s nimi. Ten se bude starat o figuríny a jiné věci. Zbraně nejsou povoleny. Na ostrov je k nim přidělen i detektiv Gabe Jensen (James Todd Smith) jako pozorovatel.

Ráno to začne.
Nejrpve je překvapí pověšená mrtvá kočka v koupelně, která má v tlamě rozbité náramkové hodinky s časem 10:00. Po ohledání kočky se rozdělí a jdou hledat místo činu, které po chvíli objeví v obchodě. Je tam zavražděna loutka ženy, která je pověšena u stropu. Dají se tedy do procedury ohledávání místa činu, když tu náhle (přesně v 10:00) začne hrát "kazeťák". J. D. jej jako správný velitel vypne. Jenže v tu chvíli se spustí důmyslně sestrojený a připravený systém z domina a podobných věcí, které nakonec narazí do láhve s dusíkem. Ta zmrazí J. D., on upadne na zem a jeho tělo se rozbije na kusy. Po odklizení J. D. ostatků, se ostatní vrátí na základnu. Tam objeví další rozbité hodinky, tentokrát s časem 12:00, což je za hodinu a půl.

Raf si vzpomene, že u přístavního mola je zakotvená loď. Jdou tedy všichni k ní, jenomže ta je zaminována a jakmile Lucas šlápne na nastražený drát - loď exploduje. Sára s Rafem skončí ve vodě. Lucas zachrání z vody Sáru, která se strašně moc vody bojí a poté ji uklidňuje. Vinc vytáhne ze své skrýše ve vozíčku pistoli a jdou ke skladu. Rozstřelí zámek a ostatní se vyzbrojí také. Najdou i termo-indikátor pohybu, s nímž prohledají celý ostrov. Kromě koček ale nikoho neobjeví.

Všichni se sejdou ve společenské místnosti, kde si dají kafe a řeší, co dál. Je přesně 12:00 a všichni žijí. Lucas se vrátil z prohlídky pokojů a obviní Gaba, protože u něj našel mapy ostrova a plány budov. Najednou všichni omdlí - v kávě bylo uspávadlo a v jedné byl jed. Raf je mrtvý a jeho tělo je dočista bez krve. Někdo ji odčerpal z jeho těla a popsal s ní skleněnou stěnu číslicemi. Opět také najdou hodinky, tentokrát dvoje nastavené na 18:00.

Vinc hlídá v pokoji podezřelého Gaba připoutaného k posteli. Ostatní hledají další pasti a studují ta krvavá čísla. Vinc uslyší na chodbě nějaké zvuky a jde se tam podívat. Jenže kolem něj spadne několik zářivek a povolí vodovodní potrubí. Vinc vyručkuje ze svého vozíku, chytí se jiného potrubí a zůstává viset. Pak hodí Gabovi zbraň. Ten se osvobodí a Vince zachrání. Přiběhnou sem i ostatní a Bobby se pokusí zastavit vodu. Zabijou jej však tři šípy vystřelené z ukrytého samostřílu.

Poté objeví další hodinky s časem 20:00 a dají se do zkoumání krve ostatních, protože Nicky našla pod Rafovým nehtem krev a není Rafa. Výsledek - je to Sářina krev. Začnou ji vyslýchat a hádat se mezi sebou. Nicky jde ven, kde najde v automatu balíček cigaret (napuštěných kyselinou) a nedočkavě si zapálí. Kyselina začne působit a Nicky umírá. Chvíli nato se ozve z amplionů vysmívající se Harrisův hlas. Vinc se bez vozíčku ukryje a Lucas, Sára a Gabe jdou do řídící místnosti. Tam najdou Harrise a dva agenty FBI - všichni jsou mrtví.

Kdo je teda vrah? Mezi těmi třemi začne přestřelka, ve které Gabe zastřelí Lucase a pak hledá Sáru. Mezitím se Vinc doplazí k výtahu a chce vytřelit na blížící se stín. Zabije ho však povolený uzávěr jeho vlastní zbraně. Objeví jej Sára, kterou napadne Gabe. Jeho napadne zase Lucas, jenž není mrtvý (měl neprůstřelnou vestu). Ve rvačce spolu upadnou na schody a Sára omráčí Gabeho.

Jaké je pro ni ale překvapení, když zjistí, že tím vrahem je ve skutečnosti Lucas. Ten se jí ke všemu přizná a líčí jí, jak to všechno udělal a hlavně proč. Sára se snaží utéct. Nakonec skončí oba v bazénu plném vody, jíž se Sára tolik bojí. Donutí se, překoná strach a Lucase zastřelí.

Na druhý den přilétá pro Gaba a Sáru (jediné přeživší) vrtulník. Kdy je situace bezpečná? Na ceste zpátky!



Pozn. aut: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.


Autor: M.A.G.

Popis / Obsah / Info k filmu Lovci myšlenek
Film je natočený na motivy knihy Aghaty Christieové Deset malých černoušků. Jen místo deseti hostů je na opuštěném ostrově sedm agentů FBI. Postupně jeden po druhém umírají promyšlenou smrtí. Otázka zní: Kdo je vrah? Během děje si pravděpodobně svůj typ několikrát poopravíte. Odpověď na tuto otázku zůstane otevřená i milovníkům Agathy, protože rozuzlení je nakonec trochu jiné než v předloze. Celková atmosféra filmu je tajemná a ponurá podobně jako ve filmu Sedm. Kvalit toho kultovního snímku ale zdaleka nedosahuje. Pokud máte rádi napínavé thrillery, film se Vám bude líbit.


Autor: Hamish

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jan Hrachovský

Hrachovský Jan

Vražedná náruživost

Vražedná náruživost

Naposled navštívené:
Jan Hrachovský

Hrachovský Jan

Vražedná náruživost

Vražedná náruživost