Zari
ohodnotit

Lidský štít

The Human Shield

Další název:
Marine Fighter
Žánr:
Rok:
1991
Délka:
99 minut
„Doug, člen americké vojenské jednotky v Iráku, byl vypovězen ze země. Nyní se tam ilegálně vrací...“
Popis / Obsah / Info k filmu Lidský štít
Doug Matthews (M.Dudikoff) je námorným špecialistom v americkej armáde. V roku 1985 dostane úlohu pracovať v irackom vojsku ako jeden z bojových inštruktorov. Pri jednom z výjazdov však narazí na vyvraždenú a vypálenú kurdskú dedinu.

Krvavý masaker má na svedomí bezcitný plukovník Ali Dallal (Steve Inwood). Rozhorčený Doug obviní irackého dôstojníka z genocídy nevinných ľudí. Odpoveďou na jeho protest je jeho vypovedanie zo zeme.

O päť rokov neskôr. Dougov brat Ben Matthews (Tommy Hinkley) so svojou manželkou Laurou a dieťaťom sa po irackej invázii do Kuvajtu pokúšajú opustiť zem a vrátiť sa do Spojených štátov. Na bagdadskom letisku však získa povolenie k vycestovaniu iba Laura s dieťaťom. Ben je uväznený.

Ihneď po prílete zúfalá žena informuje o incidente svojho švagra Douga. Ten pochopí, že ide o špinavú hru krutého Ali Dallala a oficiálnou cestou by brata nikdy nezachránil. Vie, že nemá na výber. Musí sa vrátiť do Iraku a pokúsiť sa zachrániť brata na vlastnú päsť.


Autor: Kuvik

Popis / Obsah / Info k filmu Lidský štít
Douglas Matthews byl vypovězen z Iráku, protože se jako člen vojenské jednotky při americké ambasádě postavil na obranu masakrovaných vesničanů proti iráckému důstojníkovi Ali Dullalimu. Po pěti letech pomstychtivý Dullali zajme Dougova bratra Bena, který se shodou okolností dostal do země jako turista ze sousedního Kuvajtu, protože počítá s tím, že Doug se bude snažit bratra vysvobodit.

Člen vojenské jednotky při americké ambasádě v Iráku Doug Matthews se náhodou stane svědkem masakru domorodé vesnice, který řídí Ali Dullali, a důrazně proti tomu protestuje. Dullali nechá Douga zatknout a následně vypovědět z Iráku. O pět let později odlétají z Bagdádu turisté, evakuovaní z Kuvajtu. Je mezi nimi i Dougův bratr Ben s manželkou Laurou a malou dcerkou. Při pasové kontrole je Ben odveden a přes intervenci člena americké ambasády zatčen. Ben je uvězněn na příkaz Dullaliho. Laura hledá pomoc, ale všichni dávají od případu ruce pryč. Ben je ale diabetik a bez léků může zemřít. Jediný Doug se rozhodne bratrovi pomoci – s tím právě pomstychtivý Dullali počítá. Doug se dostane do Iráku přes jordánskou hranici, ale musí postupovat tajně a opatrně, protože je v zemi nežádoucí osobou a jeho život je každým okamžikem v nebezpečí. Naštěstí tu má ještě přítele, který také Dullaliho nenávidí. Ale i tak je jeho snaha nebezpečná…

Zdroj: FTV Prima


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Toulavá kamera (2003) [TV cykl...

10:00 - 10:35

22 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Hitlerova tajná bomba

10:10 - 10:55

12 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - My, chalupáři

09:30 - 10:25

52 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

09:50 - 11:00

32 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Reklama