Zari
ohodnotit

Lháři

Bad Company

Žánr:
Rok:
1994
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
3.8.1995
„Ve své hře s právem a ctí dovedou využít cokoli. Ale zapomínají, že za všechno se musí platit...“
Popis / Obsah / Info k filmu Lháři
Seattle. Černý ex-agent CIA Nelson Crowe přijme místo u vysoce specializované malé společnosti, vyřizující pro vlivné koncerny tu nejšpinavější práci: vydírání, vyhrožování a podplácení. Crowe se brzy shodne s úkoly, jež se příliš neliší od těch, které plnil dosud. Vyhovuje mu protřelý šéf Grimes i fascinující a nekonečně prohnaná kolegyně Margaret Wellsová, která se brzy stane jeho milenkou. V lukrativní práci pro koncern Curl Industries, pro nějž mají koupit soudce nejvyššího soudu, si však každý ze zúčastněných začne hřát vlastní polívčičku. Ve smrtící hře, kde pracuje každý sám pro sebe a všichni proti všem, začne Crowe ztrácet půdu pod nohama. Existují totiž i lidé, pro které není morálka a cit jenom prázdným pojmem ...


Popis / Obsah / Info k filmu Lháři
Další snímek na téma nebezpečí, jež hrozí společnosti ze strany tajných služeb, barvitě líčí prorůstání soukromých a státních agentur, pracujících v této oblasti. Všichni protagonisté smyšleného příběhu jsou aktivní nebo bývalí agenti CIA. Všichni mají ze své profese dobře placený džob a všichni neustále lžou. Odtud i český název Lháři. Náplní jejich práce jsou vydírání, podvody všeho druhu a v neposlední řadě i vraždy. - Špičkový agent, černoch Nelson Crowe, nastoupí u soukromé společnosti, zabývající se tajnými operacemi pro bohaté klienty. Pracuje se svou atraktivní a výkonnou šéfovou Margaret na vydírání soudce Nejvyššího soudu ve prospěch firmy, jež způsobila ekologickou katastrofu s následky pro zdraví dětí. Stanou se z nich milenci, ale nakonec jsou donuceni se vzájemně zastřelit. - Odcizenost vztahů těchto bytostí podobných spíše robotům než lidem, zdůrazňují režisér Damian Harris a architekt Andrew McAlpine výstředními supermoderními interiéry. Atraktivní je jistě spojení Ellen Barkinové a černošského herce Laurence Fishburnea. Nic však nedokáže přehlušit nedostatky scénáře, tkvící už v samotném syžetu i v jeho zpracování. Závěrečná scéna tak vyznívá nechtěně komicky a jen korunuje nepravděpodobnou historku.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 1995/7


Popis / Obsah / Info k filmu Lháři
Akční snímek o praktikách vládního agenta pověřeného smrtelně nebezpečným úkolem. Setkává se přitom s neméně nebezpečnou špionkou první třídy a spolu se snaží ovládnout za cenu krádeží, zabíjení a podvodů kontrolu nad přísně utajeným podnikem.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - 13. komnata (2006) [TV cyklus]

21:10 - 21:40

14 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - V karavanu po Česku (2021) [TV...

21:00 - 21:25

24 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Hell’s Kitchen Česko (2024) [T...

20:20 - 21:45

64 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Prima - Dvojka na zabití 2

20:15 - 21:40

69 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tajja: Shinui Son

Tajja: Shinui Son
Tajja: Shinui Son

Naposled navštívené:
Tajja: Shinui Son

Tajja: Shinui Son
Tajja: Shinui Son