Zari
ohodnotit

Letuška 1. třídy

View From the Top

Rok:
2003
Délka:
87 minut
Premiéra v ČR:
4.9.2003
„Je mnoho způsobů, jak stoupat do oblak!“
Popis / Obsah / Info k filmu Letuška 1. třídy
Donna Jensenová si odmalička přála dostat se z rodného města Silver Springs v Nevadě a nepodobat se vlastní matce, která měla smůlu na muže. První zdrcující milostné zklamání s místním fotbalistou Tommym přesvědčilo pohlednou blondýnku, že je nejvyšší čas opustit rodné hnízdo. V televizi právě běžel pořad bývalé letušky Sally Westonové, ve kterém propagovala svou knihu „Život v oblacích“. Ta nabádala mladé dívky k odvaze jít za svým snem a dodávala mnoho praktických rad. Donna nadšeně nastoupí u malé letecké společnosti Sierra Airlines. Vyděšená dívka v sexy kostýmku letušky sice dostává při prvním letu panický záchvat a vyděsí i zbytek cestujících, ale brzy si na nové zaměstnání zvykne. Získá i nové kamarádky Sherry a Christine. Všechny sní o kariéře letušek u velkých společností a spolu se zúčastní konkurzu do Královských aerolinií. Cristine a Donna jsou přijaty do výcvikového kurzu. Přednáší zde i slavná autorka knihy Sally Westonová. Ta stanoví Donně, která jí připomene vlastní mládí a dychtivost, jediný a jasný cíl – stát se letuškou 1. třídy. Pro Donnu to znamená najít své vysněné štěstí a podřídí tomu vše. Přes veškeré nadání a znalosti však u závěrečných zkoušek propadne. Zdá se, že sen o štěstí se hroutí. V jejím životě se navíc objeví další nečekaná překážka v kariéře, sympatický student práv Ted.

V hlavní roli americké komedie o cestě do oblak a zpět uvidíme Gwyneth Paltrow.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Letuška 1. třídy
Od dětství toužila Donna opustit neutěšené rodinné poměry. První vážná známost, fotbalista Tommy, ji opustil. Své neštěstí hodlá utopit v alkoholu, ale pak uvidí v televizi pořad bývalé letušky Sally Westonové, která radí dívkám, jak jít za svým snem. Koupí si její knihu a nastoupí jako letuška u malé letecké společnosti. Při prvním letu sice dostane hysterický záchvat, brzy se však otrká, a dokonce zaučuje novou kolegyni Christine. Během jednoho volného víkendu se seznámí s bývalým studentem práv Tedem, který opustil školu, aby poznal skutečný život. Známost však netrvá dlouho, protože Donna projde konkurzem do Královských aerolinií a je stejně jako Christine přijata do kurzu v Texasu. Přednáší tu i Sally a Donna je okouzlena. Také jí se Donna líbí a vyzve ji, aby se pokusila stát letuškou 1. třídy. V závěrečném testu však lépe uspěje Christine. Zklamaná Donna musí na rok do Clevelandu na meziměstskou linku Expres a pak může žádat o přeložení. Náhodou se v novém působišti opět setká s Tedem, který se vrátil na univerzitu. Začnou spolu žít, přesto Donna stále touží po mezinárodních letech a Cleveland je pro ni jenom nezbytným zdržením. Setká se i s Christine, která se dostala na mezinárodní lety do New Yorku. Překvapeně zjistí, že dívka si z testu nic nepamatuje, a navíc krade drobnosti z palubních zásob. Odhodlá se navštívit Sally, s její pomocí nahlédne do svého závěrečného testu a pochopí, že Christine testy zaměnila. A tak se Donna nechá přezkoušet a stane se letuškou 1. třídy. Opustí Teda a odstěhuje se do New Yorku. Je v jednom kole, má vše, po čem toužila, a přesto není šťastná. Stýská se jí po Tedovi.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Letuška 1. třídy
Donna Jensenová žije stejný život jako její vrstevnice z městečka Silver springs. Netouží ovšem po ničem jiném než po tom, vypadnout z rodného hnízda a nebýt jako její matka – bývalá exotická tanečnice, která si život zkazila sérií neúspěšných partnerských svazků. Jednoho večera, když si připadá úplně na dně, Donna v televizi uvidí rozhovor se Sally Westonovou – oslnivou zralou ženou, která našla smysl svého života jako letuška. Donna neváhá ani okamžik a vyrazí dobýt svět. Malá letecká společnost Sierra Airlines se však ukáže být jen potvrzením skutečnosti, že by se nikdo neměl smířit s kompromisy. Lety z Fresna a zpět v trapné sexy uniformě Donně brzy začnou připadat přiliš přízemní, i když v kolegyni Sherry se domnívá najít opravdovou kamarádku. Dívčiným cílem se stává velká, prosperující společnost Royalty Airlines provozující mezinárodní lety na špičkové úrovni. Absolvovat přijímací řízení a náročný výcvik není žádná zábava, Donna se však drží svého snu. Kariéra letušky v 1. třídě – a to potvrzuje i zkušená veteránka Westonová, která se ambiciózní dívky ujme – ovšem předpokládá nechat dole na zemi celý soukromý život. A to i včetně sympatického, opravdově zamilovaného studenta práv Tima Stewarta…..

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Popis / Obsah / Info k filmu Letuška 1. třídy
Komedie Bruna Barreta Letuška 1. třídy neoplývá ani originalitou, ani humorem, ale romantiky má na rozdávání. Příběh dívky z malého města, která touží opustit neutěšené rodinné prostředí a vznést se doslova i obrazně do oblak, není ničím jiným než další variací příběhu o Popelce. Zatímco však Popelka ke svému štěstí přišla díky své skromnosti a dobrotě srdce, Donna si svoji kariéru musí tvrdě zasloužit. Impulsem k její přeměně z obyčejné holky v elegantní letušku prestižní společnosti se stane náhodně zhlédnutá televizní show, která dívku doslova katapultuje k cestě za touženým cílem. Což v praxi znamená absolvovat konkurz a posléze náročný kurz pro budoucí letušky Královských aerolinií, odhalit podraz „úhlavní nejlepší“ přítelkyně Christiny a konečně se dostat na vrchol – stát se letuškou 1. třídy na mezinárodních linkách. Je tady ovšem malý zádrhel v podobě sympatického budoucího právníka z dobré rodiny, a tak se Donna musí nakonec rozhodnout, komu a čemu dá přednost. Ovšem netratí tak ani tak, její přítel rozhodně není žádný břídil a budoucnost v prestižní právnické kanceláři má zajištěnou. – Snímek od začátku směřuje k jednoznačnému konci, ačkoliv vztah mezi Donnou a jejím milencem Tedem působí poněkud odtažitě a neosobně. Vtipných dialogů je v tuctovém dílku pohříchu málo a pitvorný Mike Myers v roli rádoby komického šilhavého instruktora letušek situaci jen zhoršuje. Zdá se, že dosud úspěšná Gwyneth Paltrowová tentokrát nezvolila dobře.
-kat-, Filmový přehled 2003/10


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Reportéři ČT (2004) [TV cyklus...

21:10 - 21:55

39 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

21:00 - 22:05

49 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

21:40 - 22:50

9 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

Prima - Kriminálka Kraj (2022) [TV ser...

21:40 - 22:40

9 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lesley Kelly

Kelly Lesley

Naposled navštívené:
Lesley Kelly

Kelly Lesley