Zari
ohodnotit

Letiště 77

Airport 77

Další název:
Airport 1977; Airport '77 - Verschollen im Bermuda-Dreieck
Rok:
1977
Délka:
109 minut
„Boj o záchranu cestujících obřího letadla ve vzduchu i pod vodou…“
Popis / Obsah / Info k filmu Letiště 77
Letadlo, na jehož palubě se nachází nejen pasažéři, ale také vzácná sbírka umění, se kdesi nad Bermudským trojúhelníkem stává terčem útoku a pilot je nucen nouzově přistát na moři. Na pomoc je povoláno americké vojenské námořnictvo. Začíná dlouhá a komplikovaná záchranná operace, ve které musí hrdinové najít způsob, jak dostat obrovské letadlo opět nad hladinu, a to dřív než lidem uvnitř dojde vzduch.

Snímek rozvíjí téma letecké katastrofy převzaté z proslulého románu Arthura Haileyho. Jedná se v pořadí již o třetí adaptaci Haileyho knihy, byť s pozměněnou konkrétní podobou katastrofy. Hlavní lákadlo snímku, který vznikl jen tři roky po předchozí adaptaci, představuje hvězdné herecké obsazení sestavené z oceňovaných osobností jako Jack Lemmon, Lee Grant, Brenda Vaccaro, Joseph Cotten, Olivia de Havillandová, James Stewart, George Kennedy a Christopher Lee.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Letiště 77
Luxusní soukromé letadlo Boeingu 747, na jehož palubě se nacházejí nejen pasažéři, ale i vzácná sbírka umění se kdesi nad Bermudským trojúhelníkem stává terčem teroristického útoku a pilot je nucen nouzově přistát na moři. Zatímco hermeticky uzavřený stroj pomalu klesá pod hladinu, vyráží na pomoc americké vojenské námořnictvo. Začíná dlouhá a komplikovaná záchranná operace. Je třeba co nejrychleji najít způsob, jak dostat obrovské letadlo opět nad hladinu, a to dřív než lidem uvnitř dojde vzduch...

Snímek rozvíjí téma letecké katastrofy a jeho inspirací byl, stejně jako u předchozích filmů, slavný román Arthura Haileyho. V roce 1977 natočil katastrofický film Letiště 77’ režisér Jerry Jameson, z jehož tvorby patří k nejznámějším podobně laděný snímek Starflight One, v němž se letadlo plné lidí dostane do podobných problémů, tentokrát ovšem v kosmickém prostoru. Stejně jako předešlá dvě filmová Letiště se i toto opírá o velkolepou podívanou plnou efektů a hvězd. V roli odvážného pilota Dona Gallaghera se představí Jack Lemmon (Čínský syndrom, Nebožtíci přejí lásce, Dej si pohov, kámoši!), majitele letadla, milionáře Stevense si zahrál James Stewart (Pan Smith přichází, Okno do dvora, Vertigo) a v roli Karen Wallaceové se objeví Lee Grant (Roj, Damien: Omen 2, Braň svůj život). V dalších rolích uvidíme Brendu Vaccaro (Kozoroh 1, Půlnoční kovboj, Supergirl), Olivii De Havillando (Jih proti Severu, Roj), Christophera Lee (Gremlins 2, Policejní akademie 7). Pro televizní verzi filmu byly přidány některé scény.

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Letiště 77
Volné pokračování další letecké katastrofy. Luxusní letadlo Jumbo Jet 747 ztroskotá někde uprostřed Atlantického oceánu. Zůstane na hladině a začne nabírat vodu. Začíná závod s časem. Na pomoc přichází americké námořnictvo. O dramatické a napínavé scény není nouze, ale film dosahuje tak polovičních kvalit svého předchůdce.


Autor: Ed

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

23 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Praha ožralá

18:35 - 19:00

13 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

18 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

53 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Martina Mušková

Mušková Martina

Poslední mejdan

Poslední mejdan
Poslední mejdan

Simon Lagerqvist

Lagerqvist Simon

Timotei Ursu

Ursu Timotei

Naposled navštívené:
Martina Mušková

Mušková Martina

Poslední mejdan

Poslední mejdan
Poslední mejdan

Simon Lagerqvist

Lagerqvist Simon

Timotei Ursu

Ursu Timotei