Zari
ohodnotit

Lásce na stopě

Serendipity

Další název:
Náhoda (SK); Weil es Dich gibt
Rok:
2001
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
18.4.2002
„Když jsou si dva souzeni, jejich cesty se zase sejdou aneb Co rozpoutal jeden vánoční dárek!“
Popis / Obsah / Info k filmu Lásce na stopě
Jednoho dne potkal Jonathan při vánočních nákupech Saru. Oba chtěli koupit tentýž poslední pár černých rukavic. Ten den prožili spolu. Pro něj to byla láska na první pohled, pro ni zase osud. Celý večer se drželi za ruce, ale když Jonathan navrhl další setkání, Sara si přála, aby rozhodl osud. Ta pravá láska si je musí najít i napodruhé. Jestli mají být spolu, jejich cesty se zase sejdou. Po několika letech jsou oba zasnoubeni s někým jiným, ale zároveň chtějí ještě jednou potkat toho druhého. Dělí je tři tisíce mil, ale štěstěna si s nimi opět zahraje a jen osud může rozhodnout, jestli jsou předurčeni být spolu.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Lásce na stopě
Jednoho dne se v newyorském obchodním domě setkal při nákupu vánočních dárků mladý Američan Jonathan Traper s mladou Angličankou Sarou Thomasovou. Oba chtěli koupit pár černých rukavic. Byl poslední na skladě, a tak jeden z nich musel ustoupit. Rukavice získala Sara a na oplátku pozvala Jonathana do své oblíbené cukrárny. Oba sice považovali setkání za osudové znamení, ale dívka odmítla další schůzku s tím, že pokud jsou si souzeni, osud je dá znovu dohromady. Stalo se tak kupodivu ještě téhož dne, protože se oba do cukrárny vrátili pro zapomenuté věci. Strávili spolu kouzelný večer, ale Sara stále pochybovala, proto se rozhodla osud znovu vyzkoušet. Napsala své telefonní číslo do knihy, kterou odnesla do antikvariátu, a Jonathana požádala, aby své číslo napsal na bankovku, kterou vzápětí zaplatila. Pokud si jsou souzeni, kniha a bankovka se k nim časem vrátí. O několik let později žije Jonathan v New Yorku a Sara v San Franciscu. Oba mají před svatbou, ale ani jeden z nich nedokáže zapomenout na jejich setkání. Svou zásluhu na tom má i osud, který jim neustále do cesty přihrává různá znamení. A tak Jonathan zahlédne v antikvariátu knihu - ovšem bez telefonního čísla - a Sara zjistí, že snubní prstýnek, který dostala od snoubence, úspěšného muzikanta Larse, je jí malý. Oba se rozhodnou, že se pokusí toho druhého najít. A právě v okamžiku, kdy se rozhodnou zanechat bláhového pátrání po dávném snu, dostane Jonathan jako dar knihu se Sařiným telefonním číslem a Sara se dostane k bankovce, na níž je napsáno Jonathanovo číslo.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Lásce na stopě
Jonathan a Sára jsou oba profesionálně úspěšní mladí lidé, žijící ve spokojených partnerských vztazích se svatbou na spadnutí a ve vzájemné vzdálenosti několika tisíc kilometrů. V této situaci jim oběma pár „náhodných“ událostí připomene setkání před lety – stopováním těchto osudových znamení, které se náhodami jen zdají, se pokouší najít jeden druhého. Toto poněkud pošetilé, nicméně osudové rozhodnutí je přivádí do řady komických situací a nakonec jednoho k druhému.

V hlavních rolích Kate Beckinsaleová („Pearl Harbor“) a John Cusack („Zlatíčka pro každého“).


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Lásce na stopě
Byla to náhoda, že se zadaní hrdinové Sara a Jonathan potkali právě při předvánočním shonu v obchodním domě? Či je vše součástí vyššího plánu, který je po letech opět svede dohromady, když mají těsně před svatbou? Má osud smysl pro humor...? Tyto a další otázky týkající se náhod, osudových znamení i volby toho pravého životního partnera si kladou hrdinové romantické komedie Petera Chelsoma Lásce na stopě. - Angličanka Sara Thomasová a Američan Jonathan Trager se v roce 1990 setkají v New Yorku při nákupu vánočních dárků pro své partnery. Okouzlený mladík marně přemlouvá dívku k dalšímu setkání. Sara věří v osud: pokud jsou si souzeni, setkají se. Po sedmi letech mají oba před svatbou. Souhrou náhod či pod vlivem zvláštních okolností, ač vzdáleni tisíce kilometrů, začnou se navzájem hledat, ale než se setkají, osud si s nimi lehce pohraje. - Svižně započatá zápletka se smyslem pro humorné situace bohužel záhy ztrácí na tempu a divák je „odsouzen“ ke sledování frázovitě vyprávěného romantického příběhu, směřujícího k nezbytnému happy endu. Původní reálnost náhodného setkání dvou lidí a jejich milostného tápání přechází v sentimentální nevěrohodnost situací. Ozvláštňujícím prvkem tuctového filmu je vyjádření ubíhajícího času pomocí časosběrných záběrů města.
-zz- Filmový přehled 2002/5,

Autor/Zdroj: -zz-/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Místo činu: Berlín (2010) [TV ...

21:40 - 23:10

89 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Špinavé ulice (1973)

22:30 - 00:20

39 minut již uběhlo
71 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:05 - 00:00

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Prima - Honeymoon - líbánky k nepřežit...

22:40 - 23:30

29 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Otto Sander

Sander Otto

Naposled navštívené:
Otto Sander

Sander Otto