Zari
ohodnotit

Kvaska

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
22.2.2007
„Muzikál s hudbou Daniela Landy o uprchlém vězni, zákulisí muzikálového divadla, lásce a splněných snech.“
Popis / Obsah / Info k filmu Kvaska
Micky se ve vězení upíná ke své touze po seznámení s úspěšnou zpěvačkou Karin. Poté, co v rádiu zaslechne informaci o konkurzu na chystaný muzikál, kde má dívka ztvárnit hlavní roli, využije příležitosti a v mrazícím voze uprchne z vězení. O pár dnů později se na konkurz přihlásí pod falešným jménem a postoupí do užšího výběru. Dorazí i Karin se žárlivým milencem, bohatým podnikatelem Oskarem, který je současně sponzorem představení. Přestože se autor libreta přimlouvá za obsazení Mickyho do hlavní role, cholerický a bezohledný režisér Palo ho odmítne. Mladíka přece nikdo nezná, a navíc si už Palo vybral populárního zpěváka Frantu. I přesto si Micky vyzvedne u produkčního Mirka text. Objeví se na první zkoušce a všechny přesvědčí, aby ho v souboru nechali jako alternaci pro všechny mužské role. Zatímco se seznamuje se starým hercem Michalem, jízlivou Sylvou či svobodnou matkou Romanou, detektiv Kopecký, který má uprchlého vězně najít, rozjede pátrání. Přestože v souboru zpočátku vládne napětí, začnou se rozvíjet některé vztahy. Romana se sbližuje s Michaelem, Micky občas hlídá její dítě a podaří se mu spřátelit se s Karin. Když režisér jen pár dnů před premiérou vyhodí nedisciplinovaného Frantu, dostane hlavní roli Micky. Večer za ním přijde do divadla Karin, zkoušejí spolu a potom se pomilují. Jenže pak se Mickyho fotka objeví v novinách, což neujde pozornosti policie.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kvaska
POZOR SPOILER!!

Z vězení prchá mladík a to v zásobovacím autě. Pak se pod jménem Denis Novák účastní konkursu na muzikál a postoupí do dalšího kola. V tom však již, víceméně kvůli intrikám, propadne. Ale zakouká se do hvězdy, která bude hrát hlavní roli a tou je Karin. A tak Denis skoro ukradne text a vetře se na první čtenou zkoušku, kde získá místo záskoku. Zkouší se a zkouší a Denis musí řešit drobné potíže. Nemá kde spát, ani co jíst. Při zkoušce scény ve Zverimexu zaskočí za hlavního protagonistu a jde mu to velmi dobře. Přespává v divadle a je svědkem scény, kdy se Karin nervově hroutí, také díky chování jejího přítele, takto velmi vlivného a bohatého muže - sponzora divadla Oskara. Jednou po zkouškách, kdy se Karin opět chytla s Oskarem, se s Denisem setkávají. Později se spolu líbají a skončí i v posteli. Začíná první projížděčka představení. Zde dojde k prudké hádce mezi režisérem a představitelem hlavní role. Ten odchází a jeho roli dostane Denis. A tím se ocitne na titulní stránce novin a tím jej i kriminálka má. Jenže je tu velké ale. Šéf policie je ovládán Oskarem. Začnou velké pletichy. Policie do divadla nakonec vpadne a je to právě Oskar, kdo Denise, nyní už vlastně Mickeyho, ukryje. A že má Oskar opravdu velké slovo, může muzikál „Motýl a můra“ začít.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Kvaska
Soundtrack - "Kvaska"

Seznam skladeb:
------------------------------------------------------------

1. Kecy 1 - 0:09
2. Touha - 3:00
3. Kecy 2 - 0:08
4. Na útěku - 3:09
5. Korepetice - 1:08
6. Jdou - 3:04
7. Opravdové utrpení - 0:18
8. Romantický večer ve dvou - 3:14
9. Vzpomínka na vězení - 1:11
10. Noční Foyer - 1:16
11. Kecy 3 - 0:12
12. Anticop I. - 1:26
13. Kecy 4 - 0:12
14. Touha II. - 3:34
15. Ve skrýši - 1:54
16. Anticop II. - 1:34
17. Můra a motýl - 2:22
18. Soud - 2:01
19. Kecy 5 - 0:12
20. Duet – Navždy - 2:29
21. Snílci - 2:55
22. Samota - 0:49
23. Nadávky - 0:12
24. Padám hloub - 2:54


Autor: Wish

Popis / Obsah / Info k filmu Kvaska
Hlavní hrdina příběhu Micky (Tomsa) se ocitne ne svou vinou ve vězení. Při životě ho drží jen jeho velká láska k muzikálové hvězdě Karin (Vondráčková). Aby se s ní mohl seznámit, rozhodne se zúčastnit vypsaného konkurzu na nový muzikál a uteče z vězení. Kuriózním způsobem se mu nakonec povede jak utéct, tak projít celým konkurzem. Konečně se seznamuje s Karin a na vlastní kůži zažívá muzikálový dril. Den premiéry se blíží a policie je Mickymu na stopě. Když se ale dají dohromady ty správné ingredience a nechají se dostatečně uležet, vznikne KVASKA a na tu je i policie krátká.....


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kvaska
Muzikál Kvaska měl být původně letní zábavou pro scenáristku a režisérku Mirjam Landu a kameramana Tomáše Kobolku, kteří plánovali natočit více méně rodinný film na DVD. S touto premisou začala Mirjam Landa pracovat na jaře 2006 na scénáři, ale během června producenty (v tomto případě manžele Landovy) napadlo, že příběh by mohl mít větší ambice, a rozhodli se pro výpravný hudební film, pro nějž našli sponzory. Vzhledem k tomu, že se většina děje odehrává na jevišti a v zákulisí, natáčelo se v divadle Kalich během divadelních prázdnin v druhé polovině srpna. Hrdinou jednoduchého příběhu je talentovaný Micki. Není sice žádný andílek, ale do vězení se dostal nikoliv vlastní vinou. V nelehké situaci se mladík upíná ke slavné muzikálové zpěvačce Karin, kterou zbožňuje. Touží se s ní seznámit a svůj sen dokonce díky své houževnatosti uskuteční. Uteče z vězení, projde konkurzem na chystaný divadelní muzikál a pak stačí pár osudných náhod, pořádná porce vězeňského alkoholického nápoje, po němž je film nazván, a Micki se ocitne ve světle ramp s milovanou i milující Karin po boku… - Na pozadí přímočarého děje je snaha přiblížit divákům zákulisí nelehkého vzniku muzikálu od konkurzu zpěváků a tanečníků přes první čtené zkoušky až po slavnostní premiéru. S divadelním prostředím má Mirjam Landa zkušenosti od roku 1995, kdy režírovala muzikál Daniela Landy Krysař, s filmem se však tato režisérka teprve sžívá, což se projevuje ve zjevné nejistotě a v nedostatcích např. ve vedení herců.
-kat-, Filmový přehled 2007/3


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama