Zari
ohodnotit

Kúpeľňový hráč

Žánr:
Rok:
1988
Délka:
76 minut
Premiéra v ČR:
1.9.1989
„Jak se Vfilo se životem porval.“
Popis / Obsah / Info k filmu Kúpeľňový hráč
Konzervatorista Vilo Ronec, hráč na lesní roh, musí překonávat řadu vnitřních i vnějších překážek. Tou nejvážnější je tréma, která mu brání vystoupit před obecenstvo. Navíc pro jeho hraní nemá pochopení ani jeho matka Verona, která by byla radši, kdyby jí pomáhal v práci na vinici, tím méně pak soused Laco, jemuž jde Vilovo troubení na nervy, Dalčím Vilovým problémem je rozhodování mezi vážnou a populární hudbou, vyhrocené jeho kamarádem Šlapou, který ho nutí hrát s kapelou při tancovačkách a jiných příležitostech. Vilo těmto rozporům dočasně podlehne. Zničí svůj nástroj a jde pracovat do továrny. Není však šťastný. Navíc se připojí vážné starosti rázu erotického. Nakonec se mladík na radu svého profesora vrátí k hudbě - nyní již ke spokojenosti obou rodičů i obávaného souseda.

Autor/Zdroj: /Popis


Komediálny príbeh mladého dedinského chlapca, nadaného hudobníka, ktorý na prahu dospelosti hl'adá sám seba. Po neúspešnom verejnom koncertnom vystúpení sa rozhodne opustit štúdium na konzervátoriu a zamiestnať sa jako pomocný robotník.
Renáta Šmatláková Katalóg slovenských celovečerných filmov

Autor/Zdroj: Šmatláková Renáta/Katalóg slovenských celovečerných filmov


Popis / Obsah / Info k filmu Kúpeľňový hráč
Lyrická komedie režisérka Evy Štefankovičové Kúpelňový hráč vznikla podle jedné z povídek kniha Viliama F. Šikuly Chrúst. Je pokusem o humorné zachycení životních problémů mladého vesnického chlapce, nadaného hudebníka. - Konzervatorista Vilo Ronec, hráč na lesní roh, musí překonávat řadu vnitřních i vnějších překážek. Tou nejvážnější je tréma, která mu bráni vystoupit před obecenstvem. Navíc pro jeho hraní nemá pochopení ani jeho vlastni matka Verona, která by byla radši, kdyby jí pomáhal v práci na vinici, tím méně pak soused Laco, jemuž jde Vilovo troubení na nervy. Dalším Vilovým problémem je rozhodováni mezi vážnou a populární hudbou, vyhrocené jeho kamarádem Šlapou, který ho nutí hrát s kapelou při tancovačkách a jiných příležitostech. Vilo těmto rozporům dočasně podlehne. Zničí svůj nástroj a jde pracovat do továrny. Není však šťastný. Navíc se připojí vážné starosti rázu erotického. Nakonec se mladík na radu svého profesora vrátí k hudbě - nyní již k spokojenosti obou rodičů i obávaného souseda. - Režisérka Štefankovičová, věrna své dokumentaristické erudici, natočila celý film v exteriérech a reálech s řadou neherců. Velkou roli Vilova otce hraje sám autor námětu, na jehož vlastní vinici v Dubové vznikla řada exteriérových záběrů. Titulní roli vytvořil posluchač druhého ročníku herectví na VŠMU v Bratislavě Vladimír Kittler.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama