Zari
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Křížová trojka

Další název:
The Three of Clubs
Rok:
1948
Délka:
86 minut
Premiéra v ČR:
21.10.1949
„Detektivní komedie o pátrání po zlodějích starožitností“
Popis / Obsah / Info k filmu Křížová trojka
Po válce byl zkonfiskován zámek Červený Hrádek a do objektu bylo umístěno učňovské rekreační středisko. Zámeckým zaměstnancům a ani profesoru Zachovi, který přijal na zámek jako badatel s cílem prohlédnout si zámeckou sbírku starožitností, se nelíbí, že učni mají zámek k dispozici. Dva učni - Honza a Petr - se ze zvědavosti dostali do méně přístupných míst zámku a náhodně se dozví o záměrech zlodějů odcizit vzácnou starožitnost - medicejský křížek. Profesor Zach chce ke krádeži spolu se svými dvěma komplici, využít spiritistické seance. Jeho záměr a jeho kompliců - advokáta Hadrbolce a jeho úředníka Kavana, překazí historik Jirsa, který podroboval sbírku detailnímu průzkumu. Svědectví obou učňů bylo pro usvědčení dopadených zlodějů velmi důležité a zlodějská trojka putuje do věznice.


Autor: Erkul

Popis / Obsah / Info k filmu Křížová trojka
POZOR SPOILER

Ocitáme se na starém zámku. Zrovna si přijel zástupce bývalého majitele pro obraz své matky. Kastelánem je zde pan Lebeda. Ředitelem panství je pan Berka. Ten si zoufá, že ze zámku udělali dětskou ozdravovnu. Také sem přichází profesor Zach, velký znalec umění, a také doktor Jaroslav Jirsa. Kastelán je provádí po zámku, ukazuje vzácnosti a také vysvětlí, jak funguje zabezpečovací zařízení trezoru. V něm je uložen velmi vzácný a drahý kříž. Večer se na zámku dějí věci. Pořádá se zde něco jako spiritistická seance. A dva kluci, ráno potrestaní, nejdou večer spát. Sešplhají po laně o okno níže, aby prozkoumali pokoj, co že to v něm Lebeda skrývá. Kluci netuší, že jiný jejich „kamarád“ jim lano odvázal. Profesor Zach předvádí hypnózu. „Přenese“ Lebedovu ženu do rytířského pokoje, kde ona vidí barona, jak hraje. A skutečně je slyšet hraní, ale to jen kluci zavadili o hrací strojek. Pak předvádí Zach trik s kartami. Jenže Jirsa si povšimne, že se za „telekinetickým“ přenosem skrývá rychlá ruka Zachova. Ten trvá na zrušení elektrického pole, tedy vypnutí elektřiny, s níž se vypne i poplašné zařízení v rytířském pokoji. A pak vede lidi k brnění černého rytíře, na němž je „telekineticky“ přesunutá karta, kterou si paní Rosa předtím z balíčku vytáhla. Urážku trestá černý rytíř smrtí, ale ne každý tomu věří. Proto se osazenstvo umluví, že jej půjde někdo vyprovokovat. Nikomu se moc nechce mimo Jirsy, ale nakonec jde ředitel. Ten vidí, jak se černý rytíř hýbe. Ale byli to zase kluci, kteří chtěli jen postrašit Lebedu. A tak se tam jde podívat i Jirsa. K vzácnému kříži přidává vizitku, a když chce odejít, je někým praštěn do hlavy. Jenže je to právě on, kdo správně dedukuje, a nakonec, když neví kudy kam, spustí poplašné zařízení. Na místo přijíždí policie a v panu Jirsovi nalézá více než zdatného pomocníka. Ale i oba kluci přispějí k řešení zamotané situace. Jenže hlavní viník prchá…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Křížová trojka
Na Červeném Hrádku, zkonfiskovaném po druhé světové válce šlechtickému majiteli, bylo zřízeno učňovské rekreační středisko. Přítomnost učňů se nelíbí ani bývalým zámeckým zaměstnancům a ani profesoru Zachovi, který si přijel na Hrádek prohlédnout starožitnosti. A přece právě dva z učňů, Honza a Petr, přispějí k odhalení zlodějů, kteří chtějí ukrást vzácný medicejský křížek. Chlapci se totiž vydali na tajný průzkum zámku a muzea v době, kdy Zach pořádá spiritistickou seanci, kterou chce využít ke krádeži. Jeho záměr i záměr dalších dvou zlodějů, advokáta Hadrbolce a jeho úředníka Kavana, překazí historik dr. Jirsa, který posuzoval zámeckou sbírku. Pro usvědčení zlodějů bylo důležité svědectví Honzy a Petra, kteří u trezoru s křížkem zahlédli jednoho ze zlodějů a všimli si jeho hodinek se světélkujícím ciferníkem. Zlodějská trojice je zatčena.

Zdroj: NFA


Popis / Obsah / Info k filmu Křížová trojka
Detektivní komedie: Na zámku, v němž je zřízeno učňovské rekreační středisko, je odhalen pokus o krádež vzácné starožitnosti. Učňové napomohou odhalení skutečných pachatelů a jejich pomahačů. Velmi naivní podívaná, která už ani není k smíchu.

Autor/Zdroj: Březina Václav/Lexikon českého filmu


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama