Zari
ohodnotit

Kráska a pirát [TV film]

Störtebeker

Další název:
Cor de pirata; Legenda o pirátovi (SK)
Rok:
2006
Délka:
180 minut, 2 díly
„Dávný zločin, boj za spravedlnost a láska v životě odvážného mladého piráta.“
Popis / Obsah / Info k filmu Kráska a pirát
1. díl
Na severu Německa se ve druhé polovině 14. století stal malý Klaus svědkem brutální vraždy svých rodičů. Sám jen těsně unikl smrti díky dobromyslnému mnichu Wigboldovi. Začal si říkat Störtebeker a ukryl se v klášteře, kde vyrostl v sebevědomého mladého muže se silným smyslem pro spravedlnost. Když se postaví proti pokryteckému, zkorumpovanému opatovi, je z kláštera vypovězen a s ním i jeho věrný ochránce Wigbold. Společně se vydají do Hamburku, kde se Klaus setká nejen se starším bratrem Janem, ale také s dávnou láskou Elisabeth Preenovou. Dívka je zasnoubená a má se provdat za Simona von Wallenroda. Klaus a Jan pátrají po vinících, narazí na stopy, vedoucí k Simonovi a jeho otci Konradovi. Osud si s ním však opět zahraje a na palubě se znovu setká s Elisabeth, která doprovází otce, váženého obchodníka Hermanna Preena, vyslaného vyjednávat s nepřátelsky smýšlející dánskou královnou Markétou. Jednání se nezdaří, Elisabeth je zadržena v Dánsku jako rukojmí. Jeho osud se dramaticky vyhrotí po návratu do Hamburku, Jan našel důkazy o vraždě rodičů, usvědčující Wallenroda a jeho syna. Přes veškerou snahu se jim však nepodaří předat vrahy spravedlnosti a Simon dokonce nechá za vraždu, kterou spáchal, zavřít Jana. Klaus unikne zatčení v poslední chvíli a uprchne na moře, kde se s námořníky vzbouří proti velení Wallenrodů a ovládne loď. Od té chvíle je psancem, pirátem, o jehož hrdinských činech se brzy začnou vyprávět legendy.

2. díl
Ve druhé polovině 14. století se malý Klaus stal svědkem vraždy svých rodičů. S bratrem Janem se pokusil vypátrat vrahy, kterými jsou bohatý Konrád von Wallenrod se synem Simonem. Byli však příliš mocní a bohatí, aby se jim podařilo předat je spravedlnosti. Navíc Klaus zjistil, že jeho životní láska Elisabeth se má provdat právě za Simona. Zatímco Jan skončil Simonovým přičiněním ve vězení, Klaus utekl na moře, kde se zmocnil jedné z lodí, patřících Wallenrodům, a stal se psancem pro jedny, hrdinou a dobrodincem pro druhé. Od té chvíle uplynul nějaký čas. Jeho láska Elisabeth skončila jako rukojmí dánské královny Margaret. Panovnice vyjednává nejen se Simonem, který slibuje splnit její požadavky, pokud propustí Elisabeth a dánské loďstvo mu pomůže v boji proti pirátům, ale tajně také s Klausem. Ten se pokusí osvobodit Elisabeth, je však přistižen Simonem, a dřív než se mu v souboji podaří pomstít smrt rodičů, musí uprchnout před strážemi. Navíc ztratí Elisabeth, která se od něj odvrátí, zděšena jeho nenávistí. Teď už mu zbývá jen bratr Jan a Klaus se upne k jeho záchraně. I tady ho však čeká zdrcující zjištění. Simon nechal Jana oslepit a Wisby srovnat se zemí. Klaus už má před sebou jen jediný cíl - pomstu. Objeví se na velkolepé svatbě Simona a Elisabeth, odhodlán pomstít jeho bestiální zločiny.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kráska a pirát
Romanticko-dobrodružné pojetí životních osudů legendárního německého piráta Klause Störtebekera, zvaného Klaus Žíznivý. Ten vyrůstal coby sirotek od útlého dětství v klášteře a teprve jako dospělý muž se dozvídá pravdu o krutém osudu svých rodičů. Zároveň znovu setkává s krásnou Elisabeth, svojí bývalou dětskou láskou. Jejich city znovu vzplanou, jenže Elisabeth se má stát ženou Klausova největšího nepřítele. To ovšem Störtebeker v žádném případě nemíní připustit. Už proto, že s proradným Simonem má i své další nevyřízené účty...


Autor: green-tea

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zítra vstanu a opařím se čajem...

15:50 - 17:20

83 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Archivní tajemství

17:05 - 17:35

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - 3Bobule (2019)

15:50 - 18:00

83 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Prima - Ženy v běhu (2019)

16:50 - 18:52

23 minut již uběhlo
99 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Top Wing: Ptačí kadeti (Top Wing)

Top Wing: Ptačí kadeti
Top Wing

Prokletí domu slunečnic (The Messengers)

Prokletí domu slunečnic
The Messengers

Emma Tate

Tate Emma

Naposled navštívené:
Top Wing: Ptačí kadeti (Top Wing)

Top Wing: Ptačí kadeti
Top Wing

Prokletí domu slunečnic (The Messengers)

Prokletí domu slunečnic
The Messengers

Emma Tate

Tate Emma